Fransa’nın Strasbourg şehrinde Cabinet Ayyıldız Danışmanlık Şirketinin Sahibi Denis Ayyıldız, Yalova'da gördüğü ve ilgisini çeken trafik ışıklarının sistemi konusunda Fransız Belediye ile anlaştı.
Yalova’da tatilde olduğu sırada ilgisini çeken trafik direklerinin peşine düştü, araştırdı ve ilgili şirket ile görüşmeleri yürüterek Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da destekleri ile Fransız Belediye ile görüşmeler yürüttü ve Fransa pazarına bir Türk buluşu ile yayılmanın adımlarını attı.
Trafik ışıklarının özelliklerine gelince; trafikte iken araçlar ve yayalar için yanan kırmızı-sarı-yeşil ışıklarının bütün direkleri aydınlattığı bir mekanizma ile çalışan sistem, hem araç trafiği hem yaya trafiği için ciddi anlamda bir rahatlık sağlıyor. Kırmızı ışık yandığında, trafik ışığı ile birlikte bütün direkler kırmızı ışığa bürünüyor ve yol boyunca seyir halinde olan araçları geniş bir bakış açısı ile uyarıyor. Aynı şekilde Yeşil yandığında da bütün direklerin yeşil ışığa bürünmesi, dikkat açısından kolaylık sağlıyor. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde kullanılmaya başlayan sistem yakın zamanda bütün Avrupa’yı saracak gibi duruyor. Denis Ayyıldız, kısa sürede Fransa’nın çeşitli belediyeleri ile görüşmeler yürüttüğünü ve ilginin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise konuyla ilgili olarak, "Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız hizmetler sadece kentimizde değil, ülkemizde de takdir görmüştü. Ancak ülkemizde değil yaptığımız çalışmalar artık yurtdışında da beğenilerek uygulanmaya başladı. Fransa’nın Strasbourg şehrinde Cabinet Ayyıldız Danışmanlık Şirketinin sahibi Denis Ayyıldız, kentimizde gördüğü ve beğendiği trafik ışıkları sistemini Fransız Belediyelere uygulamaya başladı. Artık Fransa sokaklarında da Yalova'mızdaki trafik ışıkları sistemi kullanılmakta. Aşık olduğum kentimize örnek projeler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim