Yalova İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılının 2. toplantısını Yalova Valisi Selim Cebiroğlu Başkanlığında gerçekleştirdi. Burada konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu , "Burada Valinin  borusu öter" dedi. 
İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılının 2. olağan toplantısı, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Yalova Valisi Selim Cebiroğlu başkanlığında yapıldı.  Koordinasyon Toplantısı öncesinde söz alan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu  Valilerin illerde devletin ve hükümetin yansıması, gölgesi olduğunu söyledi.Vali Cebiroğlu konuşmasında, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter bir yapıdır. Bunun yanında yerel yönetimler vardır. Yerel yönetimler, özel idare, belediye, köy tüzel kişilikleri şeklindedir. Yerel yönetimlerin icra organları seçimle, karar organları ise atama ile  gelir. Ama yapılan iş kamu hizmetidir. Anayasaya göre taşrada yetki genişliğine dayalı bir devlet hizmeti vardır. Yetki genişliği de illerde sadece Valilere verilmiştir. Kaymakamlar ise bizim uhdemizde bulundukları ilçelerde hükümetin temsilcisi olarak görev yaparlar. Bizim idare yapımızda anayasadan sonra il idaresi kanunu gelir. İllerde Valiler hem devletin hem de hükümetin temsilcileridirler. Hükümetin icraatlarını uygulamakla mükelleflerdir. Bunun yanında Valiler Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulunun ildeki yansımasıdır.  Doğrudur, eğridir, severiz, sevmeyiz ama bu sistem böyledir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bölge müdürlüklerinin ildeki kuruluşu varsa ben bölge teşkilatıyım diyemez. Burada Valinin  borusu öter. ben genel müdürlüğe bağlıyım, bölge müdürlüğüne bağlıyım diyemezsiniz.  Başı boşlukla bir yere gidilmez" dedi. 
İhalede usulsüzlük iması
Vali Cebiroğlu kaymakamlara da talimatlar vererek ilçelerinde olup biten her şeyden haberdar olmalarını istedi. Yer ve zaman vermeden yapılan bir ihalede usulsüzlük yapıldığı imasında bulunan Vali Cebiroğlu, "Yine özellikle Kaymakam arkadaşlara da seslenmek istiyorum. İlçelerinde olup biten olayları ben çok geç ve başka yerlerden duyuyorum. Olan olaylar siyasi diye savunmalar geliyor. Beni ilgilendirmez. Belediye başkanıyla ilgiliymiş beni ilgilendirmez. Eğer bir ilçede bir ihale kanuna aykırı şekilde yapılıyorsa duyumlarımız varsa. Bir Belediye Başkanı Bölge İdare Mahkemesinin verdiği iptal kararına rağmen hemen ertesi gün o ihale kişiye has kamu menfaati düşünülmeksizin meclisten karar çıkartıyorsa. İhaleye birini  sokmuyor, kamunun menfaatine zarar veriyorsa. Mesela öğrendiğime göre bir ihalede birisi aylık 430 bin TL para veriyor, onu sokmuyorlar, 26 bin TL aylık verene veriyor. Erkeksen kendi cebinden ver. O zaman hesap vereceksin. Araştırıp bakacağız. Bunu kaymakam arkadaşlarım görmüyorsa o koltukta oturmasın. Ben burada oturuyorsam gereğini yaparım. Gereğini yapmazsam da oturmam. Haram para yememde yedirmem de. Kural esastır. Kurala uygun hareket etmek zorundasınız. Lütfen devletin sistemine bağlı olun. Makamda mevkide otursanız ne olur, oturmasanız ne olur. Haysiyetini ve karakterini satıyorsan , tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenirken sırtını dönüyorsan ille yemek mi lazım. Kime kalmış ki bu dünya size kalsın" şeklinde konuştu. 
Cebiroğlu 2016 yılı yatırımlarının hız kesmeyeceğini de sözlerine ekledi. Ardından Yalova’da bu yıl yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Kentte 2016 yılının ilk 3 ayı itibarı ile 21 yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği, 8 ana sektörde 6 adet biten, 104 adet devam eden, 44 adet başlanmamış ve 9 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 163 adet proje bulunduğu kaydedilerek, "Bu yatırımların toplam proje bedelinin 1 milyar 405 milyon 346 bin TL'dir. Bedelinin yüksek olmasının sebebi Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin kamulaştırma bedeli olan 535 milyon 904 bin TL'dir.  Bunun dışındaki diğer yıllara ait olan ancak halen süren diğer projelere ayrılan pay ise 967 milyon 847 bin TL'dir.
Sektörel olarak projeler için 2016 yılında tarım için 8 milyon 493 bin,Madencilik için 15 bin, ulaştırma için 21 milyon 928 bin, enerji için 7 milyon 930 bin, eğitim ve spor için 75 milyon 360 bin, sağlık için 2 milyon 160 bin TL ve diğer kamu hizmetleri için 300 milyon 415 bin lira olmak üzere toplam 660 milyon 444 bin, diğer kamu hizmetleri için 51 milyon 258 bin liradır. 2016 yılında toplam harcama ise 167 milyon 428 bin TL olup, bunun 22 milyon 751 bin TL'lik  bölümünde %14 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" denildi.
Toplantıya ildeki kurumların bölge müdürleri, kaymakamlar ve belediye başkanları da katıldı.
Editör: TE Bilişim