Yalova Belediyesi ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği(BAL-GÖÇ)’nin ortaklaşa düzenlediği 15. Uluslararası Müzik Festivali, Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Geceye Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Bulgaristan’ın Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Özel ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Metin Kaplan ile çok sayıda davetli katıldı.
 Etkinlikte bu yıl 2.si düzenlenen “Balkan Spor Oyunları’nda” dereceye giren sporculara ve takımlara ödülleri de verildi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Yalova BALÇ-GÖÇ Başkanı Lütfi Özgür; “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerle Balkan kardeşliğini kaynaştırmayı hedefliyoruz. Amacımıza ulaşmamızda maddi-manevi desteğini esirgemeyen Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’a ve siz hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.
 O Topraklara Her Gittiğimde Yoğun Duygular Yaşıyorum
 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yapmış olduğu konuşmasında Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarını benimseyerek yakından takip ettiğini belirten Başkan Salman; “Mustafa Kemal’in de dediği gibi muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır. Bende kökleri Bulgaristan ve Yunanistan’a dayanan ailenin çocuğuyum. O topraklara her gittiğimde yoğun duygular yaşıyorum. Özellikle Bulgaristan’a çok gittim. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bulgaristan’daki değişimi yıl yıl takip ettim. Ruen’deki festivale gittiğimde durumun iyiye değil kötüye gideceğine şahit oldum. Oradaki milletvekillerini, belediye başkanlarımızı, soydaşlarımızı dinledim. Duyarsız kalamayız. Ülkede birlik, beraberlik, dayanışma için nasıl mücadele ediyorsak oradaki soydaşlarımız ve sizler için aynı düşünceyi taşımalıyız. Yalova’da bu güzel kaynaşmayı BAL-GÖÇ ile işbirliğiyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyor, festivalin devamını diliyorum” diye konuştu.
 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a festivalin gerçekleşmesine katkılarından dolayı teşekkür plaketini Bulgaristan’ın Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman takdim etti.  
 Başkan Salman ve Protokol Üyeleri Başarılı Sporculara Ödüllerini Takdim Etti
 Bu yıl 2.si düzenlenen “Balkan Spor Oyunları’nda” dereceye giren sporcuların ve takımların ödülleri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve protokol mensupları tarafından verildi. Ödül töreninin ardından dernek üyeleri tarafından hazırlanan folklor gösterileri izleyenlerin beğenisine sunuldu. Gece Bulgaristan’ın Türk asıllı sevilen ses sanatçısı Esil Duran seslendirdiği birbirinden güzel parçaları ile son buldu.
Bu yıl 2.si düzenen Sokak Basketbolu ve Plaj Voleybolu Turnuvası’nda dereceye giren takımlar ise şöyle oluştu;
Basketbol Büyükler:  1.Zirvedeki Fil, 2.77.5 ,3. Yalova Team
Basketbol Gençler:  1.Since 96, 2.Shadow Team, 3.Novipazar
Basketbol Küçükler:  1.Shadow Team, 2.Novipazar, 3. Burgaz Dolphin
Voleybol Büyükler:  1.Sinem-Gizem, 2. Novipazar, 3. Burgaz Dolphin
Voleybol Gençler:  1.Romanya Mecidiye A,  2.Romanya Mecidiye B, 3. Novipazar B
Voleybol Küçükler: 1.Almanya Rottenburg A,  2.Almanya Rottenburg B,  3.Novipazar
Voleybol Fair Play  takım ödülü ise Yunanistan Gümülcine

Editör: TE Bilişim