Zarar gören sera sayısı 2 bin 293

Tarım İl Müdürlüğü’nce hasar tespiti ile ilgili hazırlanan raporun tamamlandığını, buna göre tam 2 bin 293 seranın zarar gördüğünün anlaşıldığını söyleyen Beşli, “Bu raporu alıp Ankara’ya gideceğiz. Rapora göre 2.293 zarar gören sera var. 668 çiftçimizin müracaatı olmuş, 5 milyon TL’yi geçen bir zarar söz konusu. Zarar gören seraların yüzde 90’ındaki hasar, naylon hasarı. Bu durumda hiç değilse çiftçilerimizin banka kredilerinin ertelenmesi ve naylon yardımı yapılması gerektiği düşüncesindeyiz” diye konuştu.

“İzmit Valiliği’nin yaptığını burada da bekliyoruz”

Beşli, “İzmit Valiliği’nin fırtına sonrasında ildeki seraları yıkılan seracılara naylonların yeniden yapılması için yardımda bulunduğunu öğrendik. Yalova Valiliği de bu konuda bir çalışma başlatmıştı ama sonucunu bilmiyoruz. Burada da çiftçilerimizin böyle bir yardıma ihtiyacı var. Geçen yıl yaşanan fırtınalarda da Gemlik, İznik, Orhangazi gibi zarar gören yerlerde yardım yapılmıştı. Şimdi Bakanlar Kurulu kararıyla yardım yapılabilir mi, onunla ilgili girişimlerimiz olacak” dedi.

“Ürünler zarar gördüyse durum çok kötü olur”

Görüşmelerden umutlu olduğunu kaydeden Beşli, “Yalova’daki seralar Tar-Sim kapsamına girmiyordu, bunu bakanımızın da Liderbahis katıldığı çeşitli toplantılarda zaten dile getiriyorduk. Yalova’daki seracılar hem ekonomik yardım hem de banka kredilerinde erteleme olursa rahatlar. Çünkü çiftçilerimizin hepsi ürünlerini ekmişti. İnşallah bu ürünler bu fırtınada zarar görmemiştir ve ürün alınabilir. Aksi takdirde ürün çıkmaması durumunda çok kötü bir durumda oluruz. Çiftçimizi çok zor günler bekler” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim