Yalova’da engelli vatandaşlar ve aileleri ‘Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ tarafından düzenlenecek olan organizasyonla 6 Nisan’da Umre’ye gidiyor.
Engellilerin hayatın her alanında yer alması düşüncesi ile hareket ettiklerini belirten Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, “Bu programda 12 engelli kardeşimiz ile birlikte toplam 26 kişilik bir kafile Umre’ye gidecek. Bu yolculuğun toplam 12 gün sürmesi hedefleniyor. 6 Nisan Çarşamba günü bir aksilik olmazsa yola çıkacağız” dedi.
Bundan iki yıl önce de sponsor desteği ile dernek olarak engellilere Umre’ye gitme imkanı sağladıklarını belirten Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, “Engelli kardeşlerimiz hayatın her yerinde olmalıdır. O yüzden bu programı düzenleyen derneklerden bir tanesiyiz. Engelli vatandaşlarımız dini güzel bir şekilde yaşamalı. Umre’ye her giden büyük bir mutluluk içerisinde geri dönüyor. Gidip gelen arkadaşlarımızın maneviyatı ve dünyaya bakış açısı değişiyor. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından organize edilen program kapsamında bulunan sponsor desteği ile engelli vatandaşlar 6 Nisan Çarşamba günü kutsal topraklara gidecek. Bu kapsamda engelli vatandaşlar ve ailelere, Nisan ayında gerçekleştirilecek Umre programı hakkında bilgi verildi” dedi.
‘12 gün sürecek...’
Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, “Yaklaşık iki sene önce de Umre ziyareti düzenlenmişti ve kardeşlerimiz çok sevinmişti. Şimdi de başvurular neticesinde yeni bir organizasyon yapılıyor. Bu programda 12 engelli kardeşimiz ile birlikte toplam 26 kişilik bir kafile Umre’ye gidecek. Bu yolculuğun toplam 12 gün sürmesi hedefleniyor. 6 Nisan Çarşamba günü bir aksilik olmazsa yola çıkacağız” dedi.
“Din, güzel bir şekilde yaşanmalı”
Türkiye’de sadece 3 derneğin bu gibi organizasyonlar yaptığını belirten Dondurmacı, “Engelli kardeşlerimiz hayatın her yerinde olmalıdır. O yüzden bu programı düzenleyen derneklerden bir tanesiyiz. Engelli vatandaşlarımız dini güzel bir şekilde yaşamalı. Umre’ye her giden büyük bir mutluluk içerisinde geri dönüyor. Gidip gelen arkadaşlarımızın maneviyatı ve dünyaya bakış açısı değişiyor. Böyle bir şeyin gerçekleşeceğine hala inanamıyorlar. Yaşamın amacı Allah’a kulluk ise iman engel tanımaz. Biz yapılan bu çalışmalarla engelleri ortadan tamamen kaldırdık” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim