Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve Yalova’nın işgücü piyasası ile ilgili önemli ayrıntıları gözler önüne seren araştırmaya göre; işe alımlarda eğitim düzeyinden çok mesleğe ilişkin yeterli bilginin ön plana çıktığı görülüyor.

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2013 Yılı 1.Dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması’na göre; Yalova’da açık bulunan işler için yaklaşık yüzde 63,4 oranında asgari bir eğitim düzeyi talep ediliyor. Araştırmaya göre; açık işler için yüzde 9,2 oranında Meslek Lisesi, yüzde 24,7 oranında lise altı eğitimliler ve yüzde 11.6 oranında ise genel lise eğitimlilerin talep edildiği görülüyor.

Yalova’da işverenler tarafından talep edilen açık işler için bakıldığında istenilen beceriler incelendiğinde ise; yüzde 79,2’ sinin mesleğe ilişkin yeterli bilgiyi, yüzde 74,4’ ünün fiziksel yeterliliği, yüzde 53,2’ sinin takım çalışması becerilerini, yüzde 39,7’ sinin iletişim ve ifade etme becerisini, yüzde 16,8’ inin sorun çözebilme kabiliyetini talep ettiği görülüyor. İşgücü Piyasası Talep Araştırması’na göre Yalova’da açık işlerin en fazla olduğu meslekler ise Makineci (Dikiş), Müşteri Temsilcisi, Metal Mamuller Montaj İşçisi, Garson (Servis Elemanı), Temizlik Görevlisi, Diğer İmalat ve İlgili İşçiler (Makine ile), Satış Danışmanı, Gaz Altı Kaynakçısı, Komi (Garson Yardımcısı) , Marangoz olarak tespit edilmiş.

Editör: TE Bilişim