Yalova Valiliği tarafından tertiplenen Yalova Katılımcı İl Stratejik Planı 1'nci Paydaş Toplantısı Uygulama Oteli'nde ildeki tüm kurum ve kuruluşların başkan, müdür ve yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Yalova Valisi Esengül Civelek'de bir konuşma yaptı. "2015-2019 İl Stratejik Planı gelişen,değişen koşullara göre,ilimizin sosyo- ekonomik ve kültürel gelişimini,yeni yatırım ihtiyaçlarımızı,yeni sektörleri,yerelde kalkınmayı hızlandıracak, artıracak,toplumun refah seviyesini yükseltecek uygun amaç ve hedefleri içerecektir " diye Vali Civelek konuşmasında, "İlimizin sosyal,kültürel ve kentsel alanlara ilişkin sürdürülebilir gelişmesine yönelik stratejik amaç ve hedefler ile bu doğrultuda kurumlarca yapılacak faaliyetleri içeren stratejik planın,katılımcı bir metodla yani ilgili kamu kurum kuruluşları,özel sektör, yerel yönetimler, üniversite, meslek örgütleri ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri alınarak hazırlanması esastır. Çünkü stratejik plan Yalova’nın geleceğinin planlanmasıdır,Yalova’nın geleceğine dönük bir bakış açısıdır, yani kentin vizyonudur. 2006-2010 İl Stratejik Planı 2010-2015 İl Stratejik Planı ve bunlara ilaveten de ülkemizin kalkınma plan ve programları ile bölge planı kapsamında hazırlanacak olan 2015-2019 İl Stratejik Planı gelişen,değişen koşullara göre,ilimizin sosyo- ekonomik ve kültürel gelişimini,yeni yatırım ihtiyaçlarımızı,yeni sektörleri,yerelde kalkınmayı hızlandıracak, artıracak,toplumun refah seviyesini yükseltecek uygun amaç ve hedefleri içerecektir.Bu nedenle de paydaşlarımızın görüş ve önerileri bizim için kıymetlidir, görüş ve önerileriniz bizim için büyük önem taşımaktadır.Değişime,gelişime açık Doğu Marmara Bölgesinin cazibe merkezi ,geleceği parlak Yalova’mızın 2015-2019 İl Stratejik Plan hazırlıklarına sağlayacağınız katkı ve katılımlarınız için sizlere teşekkür ederken,stratejik plan çalışmalarına doğrudan faaliyet desteği kapsamında hibe desteği olarak bizlere sunan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi. 

Salman, "Hayallerim Meclisten Geçti"

Vali Civelek'in ardından söz alana Yalova Belediye Başkanı vefa Salman ise, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın hayalleri 2015/2019 yıllarını kapsayan stratejik planla meclisten geçti. Zaten bunların tamamına yakını benim seçim programımda vardı. Bu 3-5 senenin birikimi de değildi. Ben Yalova aşığı bir adamım. Burada doğup büyüdüm ve burada bir çok sivil toplum örgütünde de görev yaptım" şeklinde konuştu.

Toplantıda ilin önemli konuları masaya yatırılırken kurum müdürleri de kendi konularında söz alarak açıklamalarda bulundular.

 

Editör: TE Bilişim