Yalova Kurtuluşunun 94. Yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen coşku dolu bir törenle kutladı. Yalova'nın Kurtuluş sevincine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'da gönderdikleri telgraflarla ortak oldular.
  19 Ağustos 1921 tarihinde Düşman İşgalinden Kurtulan Yalova Kurtuluşunun 94. Yıldönümünü törenlerle kutladı. İlk tören Osmanlı Parkı'nda yer alan Şehitler Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Ardından Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yer alan Kurtuluş Anıtı'na da çelenk sunuldu. Resmi tören ise Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Koramiral Tezcan Kızılelma ve protokol mensuplarının katıldığı törende Atatürk Anıtı'na Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'da gönderdikleri telgraflarla Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladılar. Günün önemini belirten konuşmayı ise Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman gerçekleşirdi. Salman konuşmasında, "Bugün Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşlunun 94. Yıldönümü. Bu yüzden tüm Yalova büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde. Türk Kurtuluş Savaşı Türk Milletinin en sıkıntılı anlarında başarmak zorunda olduğu bir mücadeleydi. Vatansever Yalova halkı vatanın her yerinde olduğu gibi bu mücadelede üzerine düşen görevi yaparak tarih sayfalarında ki onurlu yerini aldı. Kurtuluş Savaşı'nda 19 Temmuz 1921'de Yalova Bağımsız Bölüğü unsurları Yalova'ya girdi. Kurtuluş Savaşının bu önemli anlarında bu Yalova'nın Kurtuluşunun işaretiydi. Kurtuluş  özgürlüğüne düşkün bir ulusun tüm yokluklara karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığı zaferlerin adıdır. Kurtuluş tarihten silinmek istenen bir ulusun kanıyla yazdığı destandır. Ne mutlu ki bizlere bizde kurtuluşumuzun coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Burada ki törenin ardından TCG Tuzla Savaş Gemisi Yalova halkının ziyaretine açıldı. Gece ise ünlü sanatçı Semiha Yankı bir halk konseri verecek.

Editör: TE Bilişim