Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Valiler genelgesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanması sonrasında görevine veda etti. Vali Yılmaz için Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen yemeğe ise il protokolünün yanısıra STK temsilcileri ve basın mensupları da katıldı. Sırayla kürsüye gelen katılımcılar Vali Yılmaz’la ilgili duygularını dile getirdiler.
Bu kapsamda söz alan Yalova Vali Vekili İrfan Demiröz, “Yalova Valisi Tuğba Yılmaz adına düzenlenen veda gecesi aslında bir vefa gecesidir. Bu geceyi düzenlemek bizlere güç katmıştır. Yeni bir çalışma heyecanına zemin oluşturmuştur. Biraz da içimizde burukluk var. Her ayrılış yeni bir başlangıçtır. Görev yapmadan yorulmayan, adaletli ve dürüst bir kişi olarak kendisini tanıdık. Adeta bir matematikçi gibi devletin her kuruşun hesabını yaptı.  Kimsesiz, muhtaç vatandaşlarımızın da güvencesi oldu” dedi.

“Kalbimizde taht kurdu”
Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ise ildeki muhtarlar adına söz aldığı gecede, “Yalova Valisi göreve başladığında Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri meydana geldi. Yalova Valisi bu zorlu süreci layıkıyla yerine getirdi. Kalplerimizde bir taht kurdu. Kendisi muhtarlara her zaman ilgili ve alakalı davrandı. İlimizin tüm muhtarı adına kendisini selamlıyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

“Bizimle gülüp bizimle ağladınız”

Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez de gaziler adına mikrofona geldi. Vali Yılmaz’ın 2.5 yıllık sürede kendileri ile gülüp kendileri ile ağladığını belirttiği konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Aslında her veda yeni bir başlangıçtır. Her veda içinde biraz acı taşır. Vedalaşmak daha da zordur. 16 Haziran 2016 yılından beri yaklaşık 2,5 yıl gibi bir süre geçti. Bu geçen süre zarfında biz şehit aileleri ve gazilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Her zaman bizlerle birlikte oldunuz. Evlerimize geldiniz bizleri onurlandırdınız. Çocuklarımızla birlikte güldünüz, bizlerin acılarını paylaştınız. Dertlerimize derman oldunuz. Tüm şehit aileleri ve gaziler adına size çok teşekkür ederiz. Yalovalı hiçbir zaman sizi unutmayacak.”

“Kapısı da gönlü de açıktı”

Yalova Müftüsü Turgut Açari de söz alarak bir konuşma gerçekleştirdi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ın kapısının da kalbinin de her zaman Yalova halkına açık olduğunu vurgulayan Açari, “Sayın Valimizin kapısı ve gönlü her zaman herkese açık biri. Muhatabına değer verir, sorunlarını dinler, yönlendirir ve yardımcı olur. Manevi değerlere önem verir, iş odaklı çalışır ve başladığı işi mutlaka sonuçlandırırdı. Yalova'mızın hak ettiği yere gelmesi için var gücüyle çalışırdı. Sayın Valimiz bunları yaparken 'Elif' gibi doğru dimdik durdu, bir 'Vav' harfi gibi de yumuşak ve mütevazi oldu. Kadın hassasiyeti ve anne şefkati ile yaklaştı” şeklinde konuştu.

“İlimiz adına teşekkür ederim”
İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel’de Yalova Valisi’ne ilde yapılan hizmetler için teşekkür etti. Demirel, “2,5 yıllık süreç 15 Temmuz ile başladı ve artık sonlanıyor. Perşembe günler encümen toplantısı yapardık. Pazartesi günü bizi arardı beni çağırmıyor musunuz diye. 4 gün olsa bile ayrı durmuyorduk. 2,5 yıl dolu dolu geçti. Yalovamızın bütün caddelerinde sokaklarında caddelerinde emeği var. Kendisine karar gönderdiğimizde tek tek maddeleri incelerdi. Bürokraside kendisinden çok şey öğrendik. Daha dikkatli olunmasını öğrendik. Emeğine ve yüreğine sağlık. Kendisinin bana bir sözü de vardı onu da söyleyeyim. Sayın Valim, beni Vali Yardımcısı yapacaktınız ne oldu? Şaka bir yana, bütün İl Genel Meclisi arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ederiz. Ankara'ya geldiğimizde sizleri de rahatsız ederiz. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

“Değerli bir yönetici olarak hatırlayacağız”
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci de gecede kısa bir konuşma yaparak Vali Yılmaz’a veda edenler arasında oldu. Cebeci konuşmasında, “Üniversitenin işlerinde daima sıcakkanlı, samimi, hakikaten önemseyen ve elinden gelen her şeyi yapmak için yüreğini ortaya koyan çok değerli bir insandı. Sayın Valimiz buradan gittikten sonra acaba nasıl hatırlarım diye düşünüyorum. Ciddiyeti nezaketle süsleyen, gönlü geniş, ruhu geniş ve sevecen ama iş konusunda heyecanlı olarak çok değerli bir il yöneticisi olarak hatırlayacağım. İlimize yaptığı hizmetler için kendisine çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“Tam bir Türk Kadını”

Gecenin son veda konuşmasını yapan isim ise AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol oldu. Akyol, “Valimizi dinlerken ben biraz geriye döndüm. Sayın Valimizi ben ilk kez gazeteden görmüştüm. 15 Temmuz gecesi benim yeğenimin düğünü vardı. Düğünde bazıları bize haber gönderiyordu darbe olduğuna dair, biz de dalga geçiyorlar zannettik. Düğün bittiğinde baktık ki, gerçekten bir kalkışma var. Hemen meydana gittik. Orada ilk kez Vali Yılmaz ile karşılaşmıştık. Dış görünüşü olarak çok naif, zarif ve ufak tefek birisi olarak gözüküyordu. Ama bir baktım, emniyet müdürüne talimat veriyor. Jandarma komutanına talimat veriyor. O zaman tabii beni tanımıyordu. O zaman dedim ki her şey görüntü ile değil. Sonradan tanıdım ve öğrendim. O, Anadolu'nun bağrından yetişmiş, tam bir Türk kadını. Şerife Bacı, Nene Hatun gibi 15 Temmuz'da meydanlara çıktı. Çoğu erkek valinin yapamadığını yaptı. Türkiye'nin en genç valisi de olarak o günleri suhuletle geçirdi. Türk kahraman Valisi olarak benim hatıralarımda yer alacak. Tanıştığımız gece çok özel bir geceydi. Daha 4 aylık vekilim, vekilliği yeni öğreniyoruz. Gönül isterdi ki beraber hemcinsim olarak beraber çalışalım. Görevler baki değil; önemli olan güzel hatıralar bırakmaktır. Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin” dedi.

“Bağımız hep devam edecek”
Konuşmaların ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise Yalova ile olan bağının hiçbir zaman kopmayacağını dile getirdi. Vali Yılmaz konuşmasında şu sözlere yer verdi, “2,5 yıldır Marmara'nın incisi, parlayan yıldızı, tarihiyle kültürel dokusuyla kültürel zenginlikleri, değerleriyle Yalova, benim içimde hep yeri olacak. Görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Görevimiz süresince sadece Yalova'nın değil; mesleğe başladığım ilk günden itibaren, mesleklerin en büyüğü olan dostlarımızın ve aldığımız duaların bilincinde oldum. Mesleğe başladığım ilk günden itibaren, adaletli, eşitlikçi, demokratik, hukuka bağlı, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, istişareye ve ekip ruhuna önem veren bir yönetim anlayışı ile ilimizin güzide noktalarında hizmet etmeye çalıştım. Veda yemekleri duygusaldır. Bizler göreve veda ediyoruz. Dostluklar kalıcıdır. Yeni dostlar kazandık. Her bir görev yaptığımız yer, yeni duaların alınmasıdır. Hep bu bilinç ile hareket ettik. Yalova'da sizler ile birlikte çok güzel işlere imza attık. Yatırımlarımızın en iyi şekilde gerçekleştirilmesinde, vatandaşlarımızın sorunlarının yerinde dinlenmesinde ve vatandaş odaklı yaklaşımlarda hep birlikte büyük emek sarf ettik. Ben göreve başladığım ilk günde, 'ben' değil 'biz' demiştim. Şimdi yine 'biz' diyoruz. Mülki idare amirliği mesleğinde herkesin hayalindedir 'Valilik' yapmak. Ben mesleğe başladığımda evet bu hayalim vardı. 2,5 yıl Allah bana bunu nasip etti. Vali olmadan önce kendime bir söz vermiştim. Eğer vali olursam, ben bu işi hakkıyla yapacağım dedim. Hakkı teslim ederek yapacağım dedim. Hakka uyarak yapacağım dedim. O konuda da vicdanım çok rahat. Çalışma sürem boyunca, milletvekillerimiz siyasi parti temsilcilerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, ilk genele meclis üyelerimiz, benimle birlikte mesai harcayan herkes, hep birlikte koşturduk; gayret ettik. Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, gazilerimiz, bizleri ailelerin bir parçası olarak kabul ettiler. Onları veda ziyaretine gittiğimde en duygusal anları onlarla yaşadık. Bağımız her zaman devam edecek. Burada olan ve olmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görevlerde insan hayati gibi fanidir. Her makam geçicidir. Ben burada sadece görev yapmadım. İnsani değerlerin de en güzel şekilde sergilediğime inanıyorum. Dost kazandım dua kazandım. Söz de değil, öz de yanınızda olmaya çalıştım. İyi ki varsınız. 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere karşı göğsündeki imanı elindeki bayrağı ile dimdik duran aziz milletimize hizmet etmenin her zaman onurunu yaşadım. İnsanı insan yapan sahip olduğu değerleridir. Bizler, gittiğimiz yerlere sadece hizmet değil; bir çok değerde götürürüz. Buradan çok güzel anılar da götürüyorum. Şu an Yalova Valiliği makamından ayrılıyorum. Ama ben sizin gönlünüzdeki makamlardan ayrılmıyorum. Hepiniz sağ olun var olun”
 

Gözleri doldu
Gecede Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a bir de tablo hediye edildi. Tabloyu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel sundu. Vali Yılmaz gece sonrasında herkesle tek tek vedalaştı. Vali Yılmaz’ın gözlerinin dolduğu da gözden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim