Yalova’nın hızla büyüme eğilimi gösteren en büyük ilçesi Çiftlikköy’de noter açılması için toplanan bin beş yüzü aşan imza dilekçesi ilgili makamlara iletildi.
Çiftlikköy ilçesinin en büyük ihtiyaçlarından birisinin de ilçede hala bir noterin bulunmaması olduğunu ve bu nedenle işlerinde zorluk yaşadıklarını belirten Çiftlikköy Esnaf Odası Başkanı Ramazan Tekin, “Çiftlikköy hızla gelişen bir ilçe ve şu anda nüfus olarak da Yalova’nın en büyük ilçesi konumunda. Çınarcık ilçesinde noter bulunduğu halde daha fazla nüfusa sahip Çiftlikköy ilçemizde noter bulunmuyor. Nüfusumuza göre Çiftlikköy’de 2-3 noter bulunması gerekiyor. Esnafımız,  emlakçılar  vatandaşlar iş ve işlemlerini yaptırırken bir de noter için Yalova merkeze gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durum da işlerimizin olumsuz olarak etkilenmesine neden oluyor” dedi.
“AKP Milletvekilimiz Demirel’in desteğini bekliyoruz”
Yalova’ya 7.noterin açılacağını Çiftlikköy’de ise hala bir emlakçının bile bulunmamasının büyük sıkıntı yarattığını belirten Esnaf Odası Başkanı Ramazan Tekin, “Bu konuda esnaf ve vatandaşlarımızdan dört günde 1571 imza topladık Çiftlikköy ilçemizde noter açılması için. Bu imzalarla birlikte talep dilekçemizi Çiftlikköy Esnaf Odası olarak Adalet Bakanlığı, Çiftlikköy Kaymakamlığı ve AKP Yalova İl Başkanlığına ilettik. Bu konuda Sayın AKP Milletvekilimiz Fikri Demirel’in de desteklerini bekliyoruz. Kendisinin her kesimin sorunlarına karşı duyarlı olduğunu ve çözüm odaklı olarak çaba sarf ettiğini biliyoruz. Kendisinden bu konuda Çiftlikköy olarak destek istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim