Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hali Güleç, Yalova’nın en büyük parkının yapımı için ihale günü beklediklerini söyledi. Güleç, Kardeş Şehirler Parkı’nın bir cazibe merkezi haline getirilerek şehrin yeni bir kent meydanı olacağını söyledi.
Güleç, yaptığı açıklamada, Kardeş Şehirler Parkı Projesi ile ilgili bilgi verdi. Güleç, “Safranyolu Caddesi sonunda, kenttin yapılacak en büyük parkı olarak kayıtlarımıza ve ihale şartlarımıza yazdırdık. Kamu ihale kurumunundan ihale gününün belirlenmesini bekliyoruz. Aralık veya Kasım ayı sonunda ihalesi yapılacak” dedi.
Temmuz’da Açılacak
Parkın kısa sürede bitirileceğini kaydeden Güleç, “ 2016’nın 19 Temmuz Yalova’nın kurtuluş haftasına yetişecek. Geçtiğimiz sene Yalova’nın kurtuluş gününde tüm kardeş şehirlerimizi Yalova’ya davet etmiştik. 2016 yılında da davet ederek Kardeş Şehirler Parkı’nın açılışını yapacağız” ifadesini kullandı.
15 Bin Metrekare Alanda
Güleç, parkla ilgili şu detayları da paylaştı, “Toplam 15 bin metrekare, içerisinde Bağlarbaşı Mahallesi muhtar evi, Bağlarbaşı Mahallesi Umut Evi ver Çözüm Merkezi olacak. Kardeş şehirlerimizin bayraklarından oluşan bir giriş olacak. Her kardeş şehrimizin diliyle, ‘hoş geldiniz’ yazısı olacak. O kardeş şehirlerimizi tanıtan minimize edilmiş objeler olacak. Yalova’nın en büyük parkını oluşturuyoruz. Dere Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi ve Bayraktepe Mahalleri’nin ortasında olan bir parkımız. Yeni bir kent meydanı anlamında şelalesi de olacak, dinlenme yerleri olacak. Bol da yeşili olacak bir projemiz hazırlandı. Dolayısıyla Allah’ın izniyle Ocak ayında temelini atıp Temmuz ayında açılışını yapmayı düşünüyoruz.”
Editör: TE Bilişim