Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko Yalova'ya gelerek ilin ilk ve tek Uzay Gözlem Evi'nin açılışını yaptı. Burada konuşan Kalko, " Yalova özel okulculuk açısından doğru bir bölge" dedi. 
Mektebim Kolejleri Yalova Koleji bünyesinde oluşturulan ve Yalova'nın ilk Uzay Gözlem Evi olma özelliğine sahip birimin açılışı yapıldı. Açılışa Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Uzay Gözlem Evi'nin açılışı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Kalko bırada Yalova ve Mektebim Kolejleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yalova'nın özel okulculuk adına önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Kalko, "Yalova bölgesi İstanbul'dan gelen bir eğitim zinciri için önemli bir bölge. Hem yaşam kalitesi açısından hem de özel okullara öğrenci verebilme potansiyeli açısından yüksek bir il. Bizden sonra başka kurumlarda Yalova'ya eğitim yatırımı yapmaya başladılar ve doğru da yapıyorlar. Yalova özel okulculuk açısından doğru bir bölge. Biz Mektebim Kolejleri olarak 35 kampüste 20 bin öğrenci ile eğitim veren Türkiye'nin 3. büyük eğitim kurumu zinciriyiz. Hedefimiz 4 yıl içerisinde 100 kampüs ve 70 bin öğrenciye ulaşmak. Devamında ise Mektebim Üniversitesi ile bu süreci taçlandırmak istiyoruz. Ardından Londra'dan başlayarak bir Türk Eğitim Markasının bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. 
Mektebim okullarında öğretmenlerin sözleşme yenileme oranı %91, öğrenci kayıt yenileme oranı ise %94'tür. Bu ülke standartlarının üstünde bir orandır. Bu istikrarı, huzuru gösterir ki, huzurun olduğu yerde mutlaka verimlilik ve başarı vardır. Bu bağlamda Yalova'da ilk yılımızı değerlendirecek olursak. İlk yılımızı sorunsuz bir şekilde atlatıyoruz. Şu anda mevcut öğrencilerimizin %92'si yeniden bizimle kayıt yenilediler. %8'lik bölümü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Okulumuzun fiziki şartlarında ilk yılımızı doldurmamıza rağmen aksayan bir şey yok.  Yalova'ya ve Yalova'da ki kadromuza güveniyorum.  Bin 250 kontenjanlı olan bu okulumuzu önümüzdeki  eğitim öğretim yılından bir sonraki yılda %100 dolduracağımıza inanıyorum" dedi. 
"İlk Yıldan Memnunuz"
Yalova'da geçen 1 yıllık süreyi de değerlendiren Kalko, " Yalova'dan ilk yıl için oldukça tatmin edici bir talep gördük. Biz franchise bir okul değiliz. Franchise okul kötüdür diye söylemiyorum.  Ama merkez okulun her zaman daha güçlü bir yanı vardır. Biz bu artıları bu kampüsümüzde yaşıyoruz. İlk yıl için bizi mutsuz eden değil gayet mutlu eden bir sayıya ulaştık.  Yalova İstanbul'un bir ilçesinden daha küçük bir yer ama ulusal marka olma yolunda ilerleyen bir kurumun mutlaka Yalova'da bir okulunun olması lazım. Ayrıca Yalova'da her ne kadar nüfus sayısı fazla olmasa da nüfus kalitesi gayet iyi. Eğitime önem veren bir yapısı var" diye konuştu. 
Seviye Sınıfları Uygulamaya Giriyor
Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko 206/2017 Eğitim Öğretim Yılında seviye sınıflarını devreye sokacaklarını dile getirerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı, "Okulumuzda önümüzdeki sene seviye sınıfları uygulamasını başlatacağız. Biliyorsunuz Ortaokulda TEOG sınavı, lisede YGS sınavına yönelik bir takım bakanlığın tasarrufları var. Bizde gerek ortaokul gerekse lisede çocuklarımızın dershane ihtiyaçlarını kurum içerisinde nasıl gideririz diye düşündüğümüzde bir takım etüt mekanizmalarını devreye soktuk. Bu bağlamda TEOG'da da, YGS'de de ilave bir dersane ihtiyacına gerek kalmadan kurum içerisinde gerek hafta içi akşam, gerek hafta sonları koyacağımız etütlerle bu kararı giderme kararı aldık. Bu bağlamda bir kurumun sınavlara yönelik çalışma yaparken mutlaka sınıftaki öğrencilerin eşit olması lazım ki daha akışkan bir yapı olsun. Eğer seviyeler arasında çok ciddi farklılıklar varsa sağlıklı bir eğitim ortamı sunmak zorlaşıyor. Biz 5. sınıf ve 9. sınıftan itibaren akademik seviye sınıflarına göre çocuklarımızı sınıflandıracağız. Dönem sonlarında da tekrardan çocukların durumlarını revize ederek durumu artan ve azalan çocuklarımızı güncelleyeceğiz. Yani akademik seviye sınıfları lise sona kadar devam edecek" 
İlk Rasat gerçekleştirildi
Ardından Yalova'nın ilk Uzay Gözlem Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Burada söz alan Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko, "Okulumuzu geliştirmek için ne yapmalıyız diye öğrencilerimize sorduk.  Onlarda biz uzay gözlem evi istediler.  Bu yatırım maddi koşullar açısından ciddi bir yatırım olsa da Yalova'da ki öğrencilerimizin bu talebini kırmadık ve Yalova'nın ilk Uzay Gözlem Evi'ni Yalova kampüsümüzde oluşturduk" dedi. 
Uzay Gözlem Evinin açılış kurdelesini ise Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko birlikte kestiler. Burada davetlilere gözlem evi hakkında da bilgiler verildi. Kalko ve beraberindekiler de ilk rasatı gerçekleştirdiler. 
Editör: TE Bilişim