Yalova düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıldönümünü yine gurur ve onurla kutlayacak. Bugün düzenlenecek törenler akşam düzenlenecek Halk Konseri ile sona erecek. 
Yalova 19 Temmuz 1921 tarihinde Yunan askeri birliklerinin işgalinden kurtuldu. 2 Haziran 1929’da Atatürk’ün isteği üzerine çıkarılan bir kanun gereğince, ilçe yapılarak İstanbul İli’ne bağlandı. Kurtuluş Savaşı sonrasında 19 Ağustos 1929 tarihinde ilk defa Yalova'ya gelen Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk bu ili neredeyse yeniden oluşturdu. 
Yalova bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıldönümünü yine o ilk günkü coşku ile kutlayacak. Yalova'nın kurtuluşu nedeniyle ilde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayacak olan etkinlikler gün boyu sürecek. Gece ise bir halk konseri düzenlenecek. Cumhuriyet meydanındaki konsere ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat konuk olacak. Kubat bir birinden güzel şarkıları ile Yalovalıları coşturacak. 
Editör: TE Bilişim