Yalova’ya ilişkin simge ve marka olabilecek unsurlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Koçal, “Yalova’yı en iyi simgeleyen ürünler neler olabilir, bununla ilgili tespit çalışmalarımız sürüyor. Şu anda planladığımız 10-15 simge olabilecek ürünle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı netleştirdikten sonra, hediyelik eşya olarak çalışmalara geçilecek” diye bilgilendirmede bulundu.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimcileri Kurulu ve Yalova Kadın Girişimciler Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan Hobim İşim Olsun eğitici eğitimi kursu sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Yakup Koçal, projeyle ev kadınlarının çalışmalarından oluşacak süs sabunlarından Yalova’yı simgeleyecek karanfil şeklindeki sabunların da simgelerden birisi olabileceği önerisinde bulundu.

Koçal, böyle bir çalışma olması durumunda yıllık olarak alım yapma taahhüdünde bulunabileceklerini söyledi. Başkan Koçal, bunun yanı sıra açılışı yapılacak olan yeni Kapalı Pazar yerindeki bir dükkanın da amatörce hediyelik eşya yapan kişilere ürünlerini satabilmeleri amacıyla verilebileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim