Toplantıda sorunların çözümü için ortak mutabakat sağlanması gerektiği ifade edilerek, oluşturulacak bir alt çalışma grubunun hazırlayacağı rapor doğrultusunda ikinci bir toplantının yapılması kararlaştırıldı.

 

Vali Civelek tüm belediye başkanlarını dinledi

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, YTSO Başkanı Celal Özel, ilçe ve belde belediye temsilcileri ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldı.

 

Emniyet’te sorunlara dair sunum

 

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından taşımacılıkla ilgili Yalova’da yaşanan sorunlara ilişkin yapılan sunumun ardından belediye başkanları kendi bölgelerindeki sıkıntıların çözümüne yönelik önerilerini dile getirdi. Yapılan değerlendirmeler sonunda, Altınova tersaneler bölgesine personel taşıma işini yapan servis işletmeleri ile ilgili sıkıntılar gündemdeki sorun olarak öne çıktı. Vali Esengül Civelek, Yalova’nın, değişik hatlarında mahkemelere intikal etmiş ve  15-20 yıldan bu yana  devam eden pek çok trafik sorununun bulunduğunu ifade ederek, tersanelere yapılan taşımacılıkta yaşanan bu sorunun da, mevcut yasalara bağlı kalarak,  merkez belediye ve ilçe belediyelerin mutabık kalacağı şekilde işbirliği, uygulama birliği içinde çözülebileceğini belirtti. Toplantı sonunda Vali Esengül Civelek, bir alt çalışma grubu oluşturularak, kısa bir süre sonra yapılacak 2.  toplantıya kadar konunun bu çalışma grubu tarafından her yönüyle değerlendirilmesi ve 2. toplantıya oda başkanlarının ve diğer ilgililerinde davet edilmesini istedi.

Editör: TE Bilişim