Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi, 4 yılda bir gerçekleşen seçimler sonrasında yeni yönetim ve denetim kurulu listesini belirledi.
1997 yılından beri 1.5 senelik bir arayla Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devam ettiren Erdal Tokalak yeniden başkan seçilirken mevcut listedeki yönetim kurulu asil üyeleri; Murat Com, Hasan Kayabaş, Vedat Yamaner ve Kadir Terzi oldu. Yapılacak olan çalışmalar ise denetim kurulu asil üyeleri ise Ali Osman Bakırman, Ayhan Benli, Şaban Beşli tarafından denetlenecek.
Uzun bir süredir çözüme kavuşturulamayan; Yalova Ana Balık Mezatı projesiyle alakalı kısa bir açıklamada bulunan kooperatif başkanı Erdal Tokalak, “Yalova’da balık mezatı kurabilmemiz için öncelikle üst birlik kurabilmemiz gerekiyor. Devlet ve belediye bize mezat konusunda güzel bir şekilde destek veriyor. Ancak balık mezatının Yalova’da kurulmasıyla rantlarını kaybedeceğini düşünen birileri bizim yolumuza sürekli engeller çıkartıyor. Yalovalılardan, Yalova’nın menfaati için çalıştığımızı bilmelerini ve bize destek olmalarını istiyorum. Üst kurulun ve Yalova’da balık mezatının kurulması çok fazla Yalovalıya ekmek kapısı olacak. Bölgenin birçok yerine balık, doğrudan Yalova’dan gidecek. Bölgedeki balık satıcıları balıklarını gelip Yalova’dan alacak. En kötü günde 60 ton balık çıkan Yalova’da balık mezatının kurulması gerektiği fikrini savunmaya ve Yalovalılara hizmet sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim