Cumhuriyet Meydanında oluşturulan Hatıra alanı ve il geneline yayılan imaj noktalarında İtalya Modeli'ni örnek aldığını söyledi. İtalya ve diğer bir çok ülkeyi gezdiğinde edindiği deneyimleri Yalova'nın güzelleştirilmesi için kullandığını belirten Salman, "Yalova her şeyin en iyisine layık" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na koyulan ve çiçeklerle donatılmış olan ‘Yalova Hatırası’ önünde ilk pozunu gazetecilere verdi. Başkan Salman, Yalova’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek; şehir mobilyalarını yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 “Modern ve çağdaş kentlerde hangi kente gidersen git bu tarz şeyler vardır. Bunlara kent mobilyaları, şehir süsleri deniliyor” diyen Başkan Salman, “Bunları insanlar önemsiyor. Şehir dışından gelenler için de güzel bir görüntüsü ve görselliği var. Buralarda insanlar hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ben belediye meclis üyesi iken bir sefer İtalya’ya gittim. İtalya beni o zaman etkilemişti. Tarihi ve kültürel miraslarına mükemmel sahip çıkılmış. Benim etkilenmem o yıllara dayanıyor. Hedefimde belediye başkanlığı bir şekilde vardı ama; Allah 2014’te nasip etti. Sık sık bazı kentler belirleyip gidip görüyorum. Oralarda gördüklerimi de Yalova’ya uyarlamaya çalışıyorum” diye konuştu.
Yalova’nın hakkının verilmesinin gerektiğini söyleyen Başkan Salman, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yalova her şeyin en iyisine layık, bunu her zaman söylüyorum. Cennet Yalova’nın da hakkını vermemiz gerekiyor. Onu da kenti güzelleştirerek vereceğiz. Yalova çiçek kenti. Çiçek dokusunu canlandırmamız gerekiyor. Yalova’nın çeşitli bölgelerine çiçek şelaleleri, çiçek buketleri yapıyoruz. Bunlar gerçekten anlam katıyor. Sadece bu çalışmaları şehir merkezine de yapmıyoruz. En fazla parkı kenar mahallere yaptık. Bu çizgi ilk geldiğimiz gün gibi devam edecek.”

Editör: TE Bilişim