TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan “28 Eylül 2014 Pazar günü saat 13.30’da Paşakent'te yapılacak olan Taşocakları Protesto Mitingine TEMA Yalova Gönüllüleri olarak katılıyoruz. Tüm Yalovalılardan gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyorum. Bu konu Yalova’nın geleceğini yakından ilgilendirmektedir. Lütfen duyarlı olalım” diyerek  taş ocakları mitingine katılımla ilgili çağrı yaptı

Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca’nın sıhhati uygun olursa  mitinge katılacağını söylediğini  ifade eden Tezcan “Yaşadığımız ekosistemin bir parçası olan ormanlarımızı katleden, iklim değişikliğine sebep olan, bizi susuzluğa mahkum eden taş ocaklarına biz de hayır diyoruz. Malzeme gerekliyse illaki ormanın göbeğinden almak gerekmez. Güneyköyü'ne 3 kilometre mesafede Orhangazi'deki taş ocakları kayalık arazide. Malzeme gerekli olanlar gitsin oradan alsın.

Biz Yalova'ya taş ocakları değil, taşocaklarının mahvettiği  havzaların alt kısımlarına yeni göletler yapılmasını, bu suları kullanarak tarımsal üretimin arttırılmasını ve suyumuza sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim