Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Yalova'yı sahipsiz bırakmaya niyetim yok" dedi. Koçal bu amaçla 20 bin kişiden oluşan bir ekip çalışmasına da başladığının altını çizdi. 
Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal Yalova'da birçok kararın alınmasında toplumu harekete geçirecek ve toplumun görüş ve fikirlerinin yerel yönetimler üzerinde baskı unsuru olmasını sağlayacak bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu amaçla 20 bin kişiden oluşan bir ekip çalışması yapmaya başladıklarını söyleyen Koçal,  "Siyaset yapmak illa bir makam anlamına gelmiyor. Mesela ben sosyal medyada kendimce bir şeyler yazıyorum, okuyorum, bir kitap hazırlığım var. Bunlar da bireysel para kazanmak için şeyler değildir. Toplumu aydınlatmaya çalışıyoruz. Bu da bir siyasettir. Aktif makamla aday olmak kafamdan geçmiyor. Ama siyasetin içinde her zaman olacağım. Yalova ile ilgili bilgilerimizi, eleştirilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Yaptığım çalışmalar var. Birçok arkadaş, ‘İşte bu kadar bilgi ve tecrübeden sonra senin kenara çekilmeye hakkın yok; muhakkak işin içinde olmalısın’ diyor. Yalova’yı sahipsiz bırakmaya niyetim yok” diye konuştu.
Göktürklerden beri Türk milletinin kullandığı askeriye ondalık sistem ile 20 bin kişilik bir ekip kuracağını söyleyen Koçal, daha sonra şunları söyledi: “Bu konu ile ilgili çalışmalarım var. 4-5 aya kadar da bu çalışmalar sonuçlanır. Bu çalışmanın iki tane özet cümlesi olacak. Burada yaklaşık 20 bin kişinin organizasyonu olacak. Türk milletinin askeri örgütlenme biçimi vardır. Göktürklerden beri süren bir şeydir. Onarlık sistemi mantığı çerçevesinde; yaklaşık 100 kişilik bir çekirdek ekip kurmayı planlıyorum. Askeri örgütlenme mantığına göre; onarlı kişiler halinde 20 bin kişilik bir örgütlenme olacak. Şu anda bunun temaslarına devam ediyorum. Yapacağımız şey bu şekilde Yalova’nın gündeminde olan konuları bu şekilde ortak akılda buluşturmak. Bununda sosyal medya gibi yolları vardır. Çok gerekirse sokağa da çıkılır. İnşallah çok ihtiyacımız olmaz. Olursa 20 bin kişiyle sokağa çıkmış oluruz.”
Editör: TE Bilişim