Yalova’da toplu taşımacılık hizmeti veren YAMİNTAŞ Taşımacılık, 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kurulda oyların tamamını alan Selahattin Yıldız, yeniden başkanlığa seçildi
Yalova Minibüsçüler Odası tarafından kurulan ve Yalova’da toplu taşıma işini üstlenen ulaşım şirketi 
YAMİNTAŞ, 3. Olağan Genel Kurulu’nu Yalova Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Kurula Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile üyeleri katıldı.
Kurul, divanın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na Yalova Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yıldız, kâtip üyeliğe ise Kamil Duman ve Bedri Bayraktar seçildi. Fahrettin Yıldız, ilk olarak yaptığı konuşmada Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a, YAMİNTAŞ’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Üyelerden Helallik İstedi
Kurulda bir konuşma yapan Başkan Selahattin Yıldız, helallik istedik. 3 yıldır bu görevi yaptıklarını söyleyen Yıldız, tekrar bu göreve aday olduklarını söyledi. Yıldız, “3 yıl su gibi akıp gitti. Bu makamın bana yüklediği sorumluluğu biliyorum ve buna layık olmak için çalışıyorum. Yarına çıkacağımızı bir tek Allah biliyor. Görev sürem içerisinde sizler beni, ben de sizleri kırmış olabilirim. Hatta bu süre içerisinde hata da yapmış olabilirim. Yani benim size, sizin de bana haklarınız geçmiş olabilir. Ben, varsa haklarımı size helal ediyorum. Sizlerin de hakkınızı helal etmenizi istiyorum” dedi.
Esnafın Yüzde 100 Katılımıyla 176 Ortaklı Şirket
Yalova Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde ortak sayılarının 176’ya ulaştığını söyleyen Yıldız, “Ortak sayımız 176 oldu. Esnafımızın yüzde 100 katılımı sağlanarak 2012 Ekim ayında 6 adet halk otobüsü ile Yalova’mızda hizmet vermeye başladık. Herkesin bir biriyle akraba olduğu, bu şehrin toplu taşıma hizmetini yine bu şehirde yaşayan Yamintaş’ın ortakları yani dost ve akrabalarımızın kurmuş olduğu şirket yapmaktadır. Kısaca bu şirket aslında bu şehirde yaşayan tüm Yalovalıların öz malıdır. Ekonomik olarak da yatırım sürecinde olan şirketimizin kredisinin 3’te 2’si ödenmiş durumdadır. Ayrıca 176 ortaklı bir genel kurulda tek liste halinde seçimlere gidilmesi bu camianın birlik ve beraberliğe olan inancını göstermektedir” diye konuştu.
Başkandan Kurallara Riayet Etme Çağrısı
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da kurulun hayırlı olmasını dileyerek kısa bir konuşma yaptı. Herkesin ekmeğinin peşinde olduğunu söyleyen Salman, Yalova’nın ulaşımla ilgili problemleri olduğunu söyledi. Salman, “Sizlerin sorunlarını yakından bilen biriyim ama Yalova’da ulaşımla ilgili ciddi problemler var. Yalova zamanında iyi planlanmamış. Kötü planlanan bir yeri düzenlemek çok zor ama bunu hep birlikte yapacağız. Trafiğin rahatlaması için trafik kurallarına riayet etmeniz şart” dedi.
Yıldız’dan Salman’a Plaket
Yapılan konuşmaların ardından Selahattin Yıldız, Başkan Salman’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Yapılan seçimde ise Yıldız, salondaki oyların tamamını alarak yeniden yönetime seçildi.
Selahattin Yıldız’ın başkan olduğu yönetimde Çetin Şahin, Erhan Baş,Fatih Güneş, Hasan Özbay, Hasan Anaç, Hasan Buçakcı, İsmail Akar ve Sefer Keskin isimleri yer aldı.
Editör: TE Bilişim