Geçtiğimiz günlerde yasalaşan ve 1 Ekim 2014 tarihi itibarı ile de yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun uygulamasına ilgi bir hayli fazla. Bu imkandan faydalanmak isteyenler ise başta SGK olmak üzere ilgili kurumlara akın ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan SGK İl Müdürü Ali Gencer, "30/04/2014 tarihinden önceki aylara ilişkin prim borçlarının yapılandırılması işlemlerinin Ülke genelinde olduğu gibi Yalova SGK’ da da yoğun şekilde devam ediyor. Yapılandırma işleminin gerçekleştirilmesi için ön şart yazılı müracaat olması. Bu konuda sigortalı ve işverenlerimizin tarafından yapılandırma taleplerinin yapılması gereklidir.

İl Müdürlüğü olarak amacımız borcu bulunan tüm sigortalı ve işverenleri yapılandırma konusunda bilgilendirerek mağduriyetlerin önlenmesidir. Genel sağlık sigortası hariç diğer borçlar için başvuru süresinin 31/12/2014 tarihinde sona eriyor. Genel sağlık sigortası için ise Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına başvuru süresi ise 31/03/2015 tarihinde sona erecek. Genel olarak yapılandırma başvuruları ise  30/04/2015 tarihinde tamamlanacak. Kurumca uygulanan idari para cezalarının %50'sinin silinmesi nedeniyle bu fırsatın kaçırılmaması gereklidir.

Yapılandırılan borçlar istenirse peşin olarak ödenebilecek, istenirse de taksit farkı ile birlikte 6-9-12 veya 18 taksit şeklinde iki ayda bir ödenebilir" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim