YASKİ Birlik Başkanlığı’nın işletmesi ve sorumluluğunda olan kanalizasyon kolektör hatları ile ilgili Yalova Belediyesi’nden yapılan açıklamada birliğin üzerine düşen görevi yerine getirmediğine vurgu yapılarak kasıtlı olarak yapılan bu uygulamanın yaz aylarıyla birlikte hem çevre kirliliği yaratacağı hem de insan sağlığını tehdit edici sorunları beraberinde getirebileceği belirtildi.    

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; “Yaklaşık 1 haftadır YASKİ Birlik Başkanlığı’nın işletmesi ve sorumluluğunda olan kanalizasyon kolektör hatlarında bir aydır havaların yağışlı olmamasına rağmen doluluk ve taşmalar meydana gelmektedir. Özellikle Gazipaşa Caddesi güzergahına yakın bölgelerde hatların dolu olmasından ötürü bodrum katı olan binalarda sıkıntılar yaşanmaktadır.

YASKİ Birlik Başkanlığı’nca yapılan görüşmelerde terfi merkezi pompaların arızalandığı, bakımlarının yapılmakta olduğu belediyemize iletilmiştir. Ancak geçen süreye rağmen sorun giderilememiştir. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eder boyuta ulaşan sorunun ve konunun kamuoyumuzun bilgisine sunulması zorunlu hale gelmiştir” denildi.  

Editör: TE Bilişim