Yalova’da belediye ve üniversite arasında hazırlanan ‘Yalnızlığa Son’ projesi 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda tanıtıldı. Donanma Restaurant’da düzenlenen protokol törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, üniversite öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman: “Siz büyüklerimiz olmasa bugün biz olmazdık. Bu bilinçle ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti Yalova’da, onun kurduğu cumhuriyetin savunucusu ve ilkelerinin takipçisi olarak sizleri en sağlıklı biçimde yaşatmak. Sizleri aramak, sormak biz kenti yönetenlerin birinci görevidir. Bu bir sorumluluk. Bizde bu sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmeye ekip olarak söz verdik. İki ayaklı projeyi duyduğumda çok heyecanlandım. Dün akşam telefonum iki sefer çalmış. Şarjda olduğu için göremedim. Üçüncü aramada açtım. Numara kayıtlı değildi. Sesi tanımadım. ‘Vefa oğlum ben Nurten Teyzen. Sana rica ediyorum beni boş bırakma. Ara’ dedi. Burada duygulanmamak  için insan olmamak lazım. Burada hepiniz benim için Nurten Teyzesiniz. Bunu bilmenizi istiyorum. Bizim başlattığımız bu kampanyayı lütfen ihmal etmeyin. Her mahallede 7 kişi birbirinizi arayın. Özellikle tek başına yaşayan büyüklerimden daha çok hassasiyet bekliyorum. Bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Yalova Üniversitesi ile beraber başlatacağımız projede de üniversitedeki evlatlarımız, torunlarınız sizin için ne gerekiyorsa seve seve yapacaklar” dedi.

Başkan Salman’ın ardından projenin üniversite kısmı hakkında bilgi veren Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım; “Yalova Üniversitesi olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren üniversitede etkin bölümler oluşturmaya başladık. Bunlardan bir tanesi de Sosyal Hizmetler Bölümü. Sosyal Hizmet Bölümü olarak ‘Yalnızlığa Son’ projesinde üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya hazırız. Çalışma sistemimizde eğitim ve uygulama boyutu var. Uygulama boyutunda öğrencilerimiz görev alacaklar. Büyüklerimizin zaman zaman bir araya gelmesi ve birbirleriyle dostluğunu pekiştirmeleri gerekir. Özellikle yurt dışında sık sık yapılan bu aktiviteyi belediyemizin de desteğiyle gerçekleştirmek istiyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, özellikle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı kutluyorum” dedi. Daha sonra Yalova Belediye Başkanı ve Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım hazırlanan protokolü  imzaladılar.

Editör: TE Bilişim