Ziraat Bankası Yalova Şube Müdürü Mehmet Tahir Savaş yaşlı emeklilerin ATM'lerden maaşlarını çekmesinde banka personelinin ya da müşteri temsilcilerinin yardım ettiğini söyledi. 
Emekli maaşlarını Ziraat Bankası'ndan çeken emekli yaşlılara gişe işlemi verilmeyerek maaş işlemleri için ATM'lere yönlendirildikleri yönündeki iddialara Ziraat Bankası Yalova Şube Müdürü Mehmet Tahir Savaş cevap verdi. ATM'lerde işlem yapamayan yaşlılara gişe işlemi verildiğini ATM'lerden para çekmelerine de yardımcı olunduğunu vurgulayan Savaş konuyla ilgili şu bilgileri verdi, "Bankanın maliyetleri kayıtları var. Bu maliyetleri düşürmek ve sektörün sermaye karlılığını arttırmak için bu tür maliyeti düşük olan enstrümanlara yani gişe dışı ödeme ya da harcama kanallarına yöneliyor. Müşteri oralardan işlemlerini yaptığında bankanın maliyeti düşüyor. Ziraat Bankası da %100 hazine kamu inisiyatifi olduğu için karın tamamını yıl sonunda hazineye yatırıyor. Dolayısıyla banka kamuya hizmet etmiş oluyor. Bu tip düşük maliyetleri sağlamak adına da bir takım yatırımlar yapıyor. İşte ATM'ler de bu yatırımlardan birisi. Gişe dışı yatırımların kullanılmaması da buraya harcanan paranın boşa gitmesine neden oluyor. O yatırımları kullanmak adına müşterilerimizi bu kanallara yönlendiriyoruz. Böylece hem maliyetleri azaltırken hem de bankalarda ki diğer işlemlerde yoğunluğu azaltarak vatandaşlarımızı rahatlatıyoruz" 
"Gişe işlemi veriliyor"
Yaşlılara gişe işlemi verildiğinin altını çizen Ziraat Bankası Yalova Şube Müdürü Mehmet Tahir Savaş, "Yine de gişe dışı kanalları kullanamayacak yaşlılarımız varsa onlara elbette ki şube içerisinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Bankamız engelli, yaşlı yada yatağından kalkıp buraya gelemeyecek durumda olanlara şube aracı ile giderek evinde hizmet veriyor. Yaşlılarımız eğer ATM'den para çekemiyor, bunu yapacak bir yakını da yoksa banka personelimiz ona yardım ediyor. Bankamız ürünlerini kullanıyorsa müşteri temsilcisi de onun tüm işlemlerini yapıyor" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim