TEMA Vakfı’nın MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle ilkokul öğrencilerine yönelik geliştirdiği Yavru TEMA Programını uygulayan öğrenci ve öğretmenler Yalova’da düzenlenen Yavru TEMA Şenliği’nde bir araya geldi. Yavru TEMA programı ile öğrencilerin, çevre, doğa, toprak, su, hava ve sürdürülebilir yaşam gibi konularda farkındalık kazanmaları hedefleniyor.

TEMA Vakfı Eğitim Bölümü ve Yalova İl Temsilciliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe 50 ilden 50 öğretmen ile beraber 100 ilkokul öğrencisi katılım sağladı. İki gün süren şenlik eğitim programının sloganı olan “Yaşamı Keşfediyorum” temasıyla gerçekleşti. Bu kapsamda öğrenciler açık alan etkinlikleri ile çeşitli oyun aktivitelerine katılırken öğretmenler ise çeşitli seminerlerde yer alma fırsatı buldular. Katılımcılar şenlik kapsamında Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nün arazisinde geleneksel fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Şenlik, öğrenci ve öğretmenlerin Karaca Arboretum’u ziyaret etmesi ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ile sohbetlerinin ardından sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim