Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ilçenin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek yeterlilikte bir itfaiye binası yapılması için proje çalışması yaptıklarını dile getirdi. Kurt atıl durumdaki bir itfaiye aracını da revize ederek hizmete soktuklarını söyledi. 
Çınarcık Belediyesi ilçeye yeni bir itfaiye binası kazandırmak için kolları sıvadı. İtfaiye binasının ilçenin artan nüfusuna ve ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığını vurgulayarak yeni projelerini hazırladıkları itfaiye binasını en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi. Kurt konuyla ilgili verdiği bilgide, "İlçemizin ve belediyemizin en büyük ihtiyaçlarından olduğunu bildiğimiz yeni itfaiye binası için projemizi hazırladık. İtfaiye araç ve ekipmanlarının korunup, rahatlıkla kullanılabileceği, personelin ihtiyaçlarını karşılayan, vatandaşın da rahatlıkla iletişim kurabileceği bir tesis tasarlamaya çalıştık. Çevredeki bina kütleleri ile uyumlu, 2 katlı yaklaşık 1300m2 inşaat alanına sahip olacak tesiste yaklaşık 400 m2 kapalı alan itfaiye araç ve ekipman için ayrıldı. Yeni yapılacak itfaiye binamızda ayrıca araçların kullanılabileceği açık bir alan da mevcut olacak. Personelin ihtiyaçlarına yönelik 30 kişilik yatakhane, lokal ve yemekhane, dünya standartlarında bir fitness salonu, seminer ve eğitimler için toplantı odası ve ofislerin yer alacağı planlanan itfaiye binasının yapımına en kısa zamanda başlayacağız" dedi. 
Öte yandan ilçedeki olası yangınlara daha hızlı ve etkili müdahaleyi sağlamak adına itfaiye müdürlüğünün araçları da arttırılıyor. Atıl durumda bulunan itfaiye aracı revize edilerek  yeniden çalışır duruma getirildi. İlk  müdahale olarak kullanılacak olan araç küçük , ara ve dar sokaklarda oluşacak yangınlarda yangın söndürme hizmetini daha kolay hale getirecek. 
Editör: TE Bilişim