Yalova Şehir Mezarlığı dolunca Yalova Belediyesi Paşakent mevkiinde ki 252 dönüm alanda oluşturulan yeni mezarlığa defin işlemlerini başlattı. Mezarlık alanı parke taşlarla kaplanarak mezarlık alanları parsellere bölündü. Yalova'nın yaklaşık 30 yıllık ihtiyacına cevap vermesi beklenen yeni mezarlığın yolu da ağaçlandırılmaya başlandı. Yaklaşık 4 bin çınar ağacının dikildiği mezarlık yolunda vatandaşların yolu rahatça bulmasına yönelik işaretlendirme çalışmaları da yapıldı. Mezarlık idari binasının yapımına da başlandı. 

Cenaze Hizmetleri Ücretsiz Veriliyor
Öte yandan cenaze hizmetleri de ücretsiz olarak verilmeye başlandı. Mezarlıklar Müdürü Orhan Alparslan, "Artık cenaze hizmetlerinden her hangi bir ücret alınmıyor. Vatandaşın cenazesini evinden aracımızla ve cenaze imamımızla birlikte alıyor yıkanması ve kefenlenmesi işlemlerini yapıyoruz. Ardından helallik almak için istenirse evinin önüne istenirse camiye götürüyoruz. Cenaze namazı kılındıktan sonra mezarlığa götürüp cenaze defnediliyor.

Cenazesi olanların yemek yapamayacağını bildiğimizden belediye olarak vatandaşlara 100 adet pide 100 adet ayranı ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Yine mezarlığa mevta yakınlarının taşınması için de 2 ücretsiz otobüs tahsis ediyoruz.

Editör: TE Bilişim