Yeşil Körfez Su Birliği tarafından işletilen İçme Suyu Arıtma Tesislerinde çalışan kadrolu çalışanlar 6 ay içerisinde 2. zammı aldılar. 6 ay önce çalışanlara %25 zam yapılarak maaşlar iyileştirilmişti. TESİŞ ile Yeşil Körfez Su Birliği arasında yeniden toplu sözleşme imzalandı. Toplu sözleşmeye TESİŞ Bursa Şubesi Başkanı Besim Mestan ve Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz imza koydu. Sözleşmeye göre personele özlük haklarının iyileştirilmesini kapsayan %50'lik bir zam yapıldı. Yapılan zamla tesislerde çalışan personelin aldığı en düşün maaş 2 bin 100 TL'ye çıktı. Yeşil Körfez Su Birliği personeline 6 ay ara ile %75'lik bir zam yapmış oldu. 

İmza töreni sonrasında konuşan TESİŞ Bursa Şubesi Başkanı Besim Mestan toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dilerken 6 ay içerisinde yapılan 2 zammın diğer kurumlara da örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz amaçlarının personelin hak ettiği maaşı almasını sağlamak olduğunu dile getirerek ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

TESİŞ İşyeri Temsilcisi Nevzat Aslı Yüksek ise işçilerin son zamdan çok mutlu olduklarına vurgu yaparak, "17 senedir böyle bir zam görmedik. %3 zam alabilmek için kavga ediyorduk. Şimdi ise 6 ayda bizim için inanması bile güç zamlar aldık. Hatta bizim istediğimizin üzerinde bir zam yapıldı" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim