Yeşilay Yalova Şubesi il ve ilçelerdeki okullarda Yeşilay Kulübü kurulması için çalışmalar başlatacak. Yalova Üniversitesi'nde ise Yeşilay gönüllüsü gençlerin sayısının arttırılması hedefleniyor.
Yeşilay Yalova Şubesi daha fazla insana ulaşmak, kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda küçük yaşlardan itibaren toplumun eğitilmesi amacıyla çalışmalar yapacak. Bu kapsamda okullarda Yeşilay Kulüplerinin sayısı arttırılacak. İl merkezi ve ilçelerde bulunan ilk ve orta öğretim okullarında yapılan çalışmalarla oluşturulacak Yeşilay Kulüpleri ile bağımlılıklarla mücadele konusunda küçük yaşlardan itibaren topluma bilgi verilmeye başlanacak.
Üniversiteliler büyük rol üstlenecek
Bu kapsamda Yalova Üniversitesi'nde bulunan Yeşilay Kulübü de etkin bir rol üstlenecek. Yeşilay Teşkilat Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret eden Yalova Üniversitesi Yeşilay Kulübü Başkanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Selin Arıkın Yalova Üniversitesi bünyesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çelebi ise Yalova Üniversitesi Yeşilay Kulübü ve Yeşilay Yalova Şubesi olarak ortak gerçekleşecek çalışmalarla üniversitede gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler aktardı. Teşkilat Başkanı Süleyman Çelebi Yeşilay Kulüplerinin yapılanması ve etkinleştirilmesi için tüm okullarda çalışmalar başlatılacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim