Yalova Orman İşletme Müdürlüğü yılbaşı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara 750 adet fidan dağıttı. Kapışılan fidanlar 15 dakikada tükendi.
Ağaç dikiminin özendirilmesini hedefleyen Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşını fırsat bilerek vatandaşlara 500 fıstık çamı, 50 adet Defne, 50 Palmiye, 100 Altuni Mazı ve 50 Mavi Servi olmak üzere toplamda 750 fidan dağıttı. Bir kamyon dolusu fidanla Cumhuriyet Meydanında stant açan Orman İşletme Müdürlüğü vatandaşlara fidanları birer tane olmak kaydı ile dağıttı. Fidan almak isteyen vatandaşlar standa akın ederken 750 adet fidan 15 dakikada tükendi.
Yeni yılda çam süslemek isteyenlerin ormanlarda kaçak kesim yaptıklarını dile getiren Yalova Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş ise, "Yeni bir yıla daha girerken özellikle vatandaşlarımız tarafından yılbaşı ağacı olarak bilinen çam ağaçlarının ormandan usulsüz olarak kesilmesi ve bu amaçla satılmasına karşılık Yalova Orman İşletme Müdürlüğü olarak tüm koruma tedbirlerini almış bulunmaktayız. Çam hırsızlarına karşı devriye ekipleri 24 saat esasına uygun olarak çalışmakta olup Ayrıca ücretsiz ihbar hattımız olan Alo 177’ye yapılan tüm ihbarlar değerlendirilmekte zamanında müdahale edilmekte ve bu tür yasa dışı olaylara karşı cezai işlem uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın talepleri halinde istenilen tür ve yaşlarda Orman Fidanlıklarımızdan ücreti karşılığı Çam fidanı temin edilebilecektir. Hatta isteyen vatandaşlarımız için bu fidanların toprakla buluşturulması noktasında Orman İşletme Müdürlüğü olarak gerekli her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu minvalde ormanlardan ağaç kesilmesinin önüne geçmek, yeşil bir dünya bilinci oluşturmak ve fidan dikimini yaygınlaştırmak amacıyla 'Ağaç Kesme, Fidan Dik' kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya kapsamında vatandaşlarımıza bedelsiz olarak mavi servi, kara servi, defne, altuni mazı, palmiye ve fıstık çamı türlerinden olulşan toplam 750 adet fidan dağıtımı da yapılmıştır. Yeni yılın tüm milletimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Çam fidanı alan vatandaşlar da, "Bizimde dikili bir fidanımız" olacak diyerek ağaç dağıtımından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim