Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Aile Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Yalova’da yılın ailesi, yılın annesi ve yılın gençlerine ödülleri verildi.
Yalova Kent Konseyi tarafından Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde Aile Haftası kutlama etkinliklerinin 8'ncisi gerçekleştirildi. Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi, yılın ailesi olarak Kore gazisi olan Behçet Akbin ve eşi Sacide Akbin çiftini, yılın genci olarak erkeklerde kâğıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan karma dövüş sanatlarında dünya şampiyonu Kadir Dalkıran, yılın genci olarak kızlarda resim yarışmasında kazandığı ödülünü şehitler derneğine bağışlayan Zeynep Rana Dönmez, yılın annesi ise engelli çocuğu olan Gülten Yılmaz’ı seçti.
Aile kurumunu güçlendirecek projeler yapılacak
Birçok vatandaş ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı programda konuşan Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, “Türkiye’de boşanma oranları her geçen gün artıyor. Eski evlilikler uzun sürüyor, yeni evlilikler ise kısa sürüyor. Her evlenen 4 çiftten 1’inin boşandığı dönemden geçiyoruz. Araştırmaları ön plana çıkarmamız lazım. Ailede nelerin yapılıp yapılmayacağını da anlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl bu konuda çalışmalar yapıp aile kurumunu güçlendirecek projelere imza atacağız” diye konuştu.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ise, “Bu haftayı değerlendirmek istedik. Burada tabi bazı kıstaslarımız var. Yalova’da boşanma oranı yüksek. Uzun evlilik yapan çiftleri, anneleri davet ettik. Gençlerimiz de geleceğimiz. Yılın enlerini seçmek istedik” dedi.
İşte Yalova’da yılın ‘en’leri
Yalova’da yılın ailesi olarak Kore gazisi olan Behçet Akbin ve eşi Sacide Akbin çifti seçildi. 65 yıllık evli olan çift, bu sürede yaşadıklarını anlatarak, ideal evliliğin sırrının ‘iyi anlaşmak ve her şeye sevgiyle bakmak’ olarak nitelendirdi. Yılın ailesine ödülünü Başkan İsmail Mutlu, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner birlikte takdim etti. Yılın genci olarak da erkeklerde karma dövüş sanatlarında dünya şampiyonu olan ve Roman mahallesindeki ailesinin geçimini kağıt toplayarak sağlayan Kadir Dalkıran seçildi. 18 yaşındaki Dalkıran, ödülünü antrenörü olan MMA Yalova İl Temsilcisi İbrahim Yıldız ile birlikte aldı. Yılın genci olarak kızlarda ise Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencisi Zeynep Rana Dönmez seçildi. Zeynep Rana Dönmez, resim yarışmasında kazandığı ödülünü Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’ne bağışlamıştı. Dönmez, ödülünü Dernek Başkanı Mustafa Ürkmez ile birlikte aldı. Yılın annesi ise engelli çocuğu olan Gülten Yılmaz seçildi.

Editör: TE Bilişim