Yalova'nın ihtiyaç duyduğu önemli kamu binalarından birisi olan yeni Adliye Binasının Adalet Bakanlığı 2015 yılı yatırım programına alınması için meclis görüşmeleri bekleniyor. Bu konuyla ilgili bilgi veren Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban yılmaz, "Yalova Adliyesi artık yetersiz. Mutlaka yeni bir adliye binasına ihtiyacımız var. Bu anlamda adımlar atıldı ve bakanlık yeni adliye binasını 2015 yılı yatırım programına alacak. Meclis görüşmeleri ile bu konuda netleşecek. Yatırım programına alınmasının ardından 2015 yılı başı itibarı ile de yeni binanın projelendirilmesine başlayacağız" dedi. 

Yeni adliye binasının mevcut adliye binasının neredeyse 2 katı olacağına dikkat çeken Başsavcı, " Şu anda mevcut adliye binasının kullanım alanı 5 bin 300 metre kare, yeni adliye binasının kullanım alanı ise 10 bin metre kare olacak.4 katlı olarak düşünülen bu bina ilin 10-15 yıllık sürecine cevap verecek şekilde tasarlanacak. Yürüyen Köşke giden yolu da imar değişikliği ile bir üste kaydırıyoruz. Yol şu anda 8 metre genişliğinde. Bu yolun genişliği 12 metreye çıkacak. Hem Yürüyen Köşk'ün hem de Adliyenin giriş çıkışları bu yol üzerinden sağlanacak. Hemen yolun ilerisinde araç park alanları da yapacağız. Bütün bu çalışmalar Yalova Valiliği ve Milli Emlak Müdürlüğü'nün onayı ve Yalova Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Atatürk'ün Emanetine Sahip Çıkıyoruz


Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, "Atatürk'ün Yalova'ya verdiği önemin en bariz örneklerinden birisi de Yürüyen Köşk'tür. Atatürk ildeki zamanının büyük bölümünü burada geçirmiştir. Ama buraya giden yol Yürüyen Köşk'e yakışmıyor. Yalova Belediyesi buraya giden yolla ilgili çalışmayı başlattı. Biz bu yolu modernize ederek Atatürk'ün emanetine de sahip çıkmış oluyoruz" dedi.

"Zemin Ağaçlar İçin Elverişli Değil"


Belirtilen arazinin dibinde tuzlu su olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu arazinin dibinde tuzlu su var. O nedenle burası ağaç yetiştirmeye elverişli değil. Kaldı ki arazi üzerindeki ağaçları kesmiyor yerinden söküp boş bölümlere aktaracağız" şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim