YTSO’nun kendi hizmet binası ile Yalova Belediyesi’ne ait Bahçelievler Mahallesi Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yanındaki 2 bin 45 metrekare arsanın takasıyla ilgili Oda Meclis Toplantı Salonu’nda bir tören düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Oda Başkanı Tahsin Becan,

“Bu bizim için çok önemli bir gün. 2 senedir görevdeyiz. İlk projelerimizden biri yeni hizmet binası yapmaktı. Buraya engelli üyemiz geldiği zaman maalesef asansörümüz ne de çıkılabilecek bir yer var. Üyelerimiz ve kentte hizmet vermek için bir oda bile ayarlayamıyorduk. Odamıza yeni hizmet binası için uzun süredir çalışılıyordu. Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın bu konuda büyük desteği oldu. Takas yapılacak yerlerin ekspertiz raporlarını aldık. Arada ekspertiz değerlerine göre 180 bin TL fark çıktı. 180 bin TL’yi belediyenin hesabını yatırdık. Alacak verecek kalmadı. Bugün de tapu dairesine gittik ve imzaları attık” diye konuştu.

Becan, yılsonuna kadar alınan yerde kazmanın vurularak yeni hizmet binasının yapılacağını sözlerine ekledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise odanın yeni hizmet binasına olan ihtiyacını yakından bildiğini dile getirdi. Salman, “Bu konu ilk geldiğinde çok sıcak yaklaştık. Elimizden geleni yapmayı çalıştık. Bir takım prosedürler vardı. Bugün itibariyle bunlar tamamlandı. Odanın daha iyi bir yere ihtiyacı vardı. Hayırlısı olsun” dedi.

Ardından Salman ve Becan tapuları birbirlerine teslim etti ve günün anısına pasta kesti.

Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Oda Meclis Başkanı Cemil Demiryürek ve oda meclisi üyeleri de törende hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim