Yalova’ya tıp fakültesi yapılması gerektiğini söyleyen MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, iktidarda olanların tıp fakültesini bir an önce Yalova’ya getirmesi gerektiğini söyledi. Topçular, “Onkoloji merkezinin Yalova’da yapılması doğrultusunda Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettik. Bakanı, milletvekili olmayan Burs Tıp Fakültesi’ne hastasını yatıramıyor. İnsana insanca muamele yapılması gerekiyor.

Herkes televizyon ekranlarında her şeyin dört dörtlük olduğunu söylüyor ama Yalova Devlet Hastanesi’nin acil servisine gittiğiniz zaman neler olduğuna bir bakın. Acil Servis’te sıkıntılar var. Bu sorunları çözmek gerekiyor. Buraya yapılacak tıp fakültesi, Bursa’nın, Kocaeli’nin bölgenin rahatlamasına neden olacak. Yoğun bakımda yatan hastanızı tıp fakültesine yatıramıyorsunuz. Bunların bir şekilde yapılması lazım. Yalova’ya yakışan her şeyin Yalova’ya yapılması gerekiyor. Yalova bizim Yalova’mız başka gidecek yerimiz yok. Yalova’ya gelen de başka yere gitmiyor. Deprem zamanında Yalova’dan giden insanların hepsi geri geldi. Siyaseti bir kenara bırakarak ortak noktada buluşmak lazım. Siyasi çekişme bir türlü bitmediği için Sivil Toplum Kuruluşlarına daha çok iş düşüyor.”dedi.

Özel, “1/25 Bin’lik planlardaki yerlerin netleştirilmesi lazım.”

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, oda olarak gelişmelerine katkı sağlayacak projelerin içinde olduğunu belirterek projelerini ilgili yerlere ilettiklerini söyledi ve YTSO’nun yapacaklarının bir yere kadar olduğunu söyledi. Özel, “Odanın daha iyi hizmet yapabilmesi, Yalova’ya katkı sağlayacak yatırımların yapılabilmesi önümüzün de açılabilmesi gerekiyor. Yalova’da bir takım belirsizlikler bulunuyor. 1/25 Bin’lik Çevre Düzeni Planı’nın binlikler beş binlikler ile uyumlu hale getirilebilmesi yani yatırım yapılacak olan yerlerin gösterilmesi gerekir. Yatırımcı açısından baktığımız zaman Yalova yatırım yapılması çok cazip olan bir yer değil. Buranın insan kaynakları zengin. Üç büyük ile yakın oluşu büyük avantaj.

Köprüsü ile otoyolu ile lojistik açıdan avantaj. Yalova’nın toprağı çok pahalı. Yatırım yapacak olan bir kişi yatırımın katma değerine göre o yatırımı burada yapıp yapmayacağına karar verecek. Kimse parasını toprağa veremez. Gebze’ye bugün çok fazla yatırımcının gitmemesinin sebebi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yerlerin metre karesinin 250- 400 TL’dir. Kimse o kadar para verip tesis kurmaz. Bursa’da Mustafa Kemal Paşa’da bütün altyapısı ile hazır olan OSB’deki yerin metrekaresinin 10 veya 15 TL olduğunu duyum aldık. Neticede Mustafa Kemal Paşa ile Bursa arasındaki mesafe bu otoyol ile 45 dakikalık bir yer.

Yalova’ya yatırımcı geleceği zaman Yalova’ya katma değeri düşük, yatırımların buraya gelebilmesini sanayici olarak çok mümkün görmüyorum. Buraya gelecek olan yatırımın eğer bu toprak üzerine yapacak ise tüm alt yapının hazırlanması ve ildeki siyasi çekişmelerden de nasiplerini almaması gerekiyor. Devletin yasalarına yönetmeliklerini uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi lazımdır. 1/25 Bin’lik planlardaki yerlerin netleştirilmesi lazım. Yapılmazsa, parası olan her şeyi istediği yerden yapabilir. Bugün isteyen birisi gider Akköy’de Esenköy’de hoşunuza gitmeyen bir tesis orada yapabilecek izinleri alabilir.”dedi.

Editör: TE Bilişim