Çiftlikköy’de ölüm yolu olarak bilinen daha önce pek çok ölümlü kazanın yaşandığı kavşakta, Çiftlikköy Belediyesi’nin de proje çalışmalarını üstlenerek Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı’nda geçişler başladı. Ancak Köprülü Kavşağın hizmete girmesinden sonra ilçe merkezinde bulunan trafik ışıklarının kaldırılmasına, yayalardan tepki geldi. Çiftlikköy’ü ikiye bölen Yalova –İzmit Karayolu’nda karşıdan karşıya geçişlerin özellikle engelliler ve yaşlılar için zorlaştığını belirten yayalar yetkililerden çözüm bekliyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise Yalova-İzmit Karayolu’nda geçişleri sağlamak için yürüyen bant şeklinde üst geçit yapılacağını söyledi.
Çiftlikköy merkezde bulunan trafik ışıklarının kaldırılması ile birlikte ilçenin adeta iki ayrı yakaya ayrıldığını ve ilçeyi ikiye bölen Yalova –İzmit Karayolu’ndan sahil kesimine geçişin zorlaştığını belirten yayalar, yetkililerden çözüm bulunmasını istiyor. Çiftlikköy Mehmet Akif  Ersoy Mahallesi’nde oturan ve ortopedik engelli olan Döndü Memiş adlı vatandaş da ilçede bu düzenleme sonrasında Yalova –İzmit Karayolu’ndan karşıya geçmenin kendileri için adeta imkansız hale geldiğini söyledi. Köprülü Kavşağın hizmete girmesinin ardından ilçe merkezinde bulunan trafik ışıklarının kaldırıldığını ve konulan bilgilendirme tabelası ile yayaların Özdilek AVM kavşağına yönlendirildiğini bu durumun da kendileri için sorun oluşturduğunu belirten Döndü Memiş, “Yeni düzenleme sonrasında, ilçenin karşı tarafta bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nden sahil kesimine geçişi sağlayan Yalova-İzmit Karayolu’ndaki trafik ışıklarının kaldırılması özellikle benim gibi engelli, yaşlı, hasta yayalar için adeta içinden çıkılmaz bir hal aldı. Daha önce kullandığımız trafik ışıkları kaldırıldı, buradan karşıya geçiş engellendi. Ancak oradan geçiş sağlamak için sadece bir üst geçit var kullanılabilecek durumda. Onu da bırakın bizim gibi engellileri, yaşlıları normal insanların bile bu karda, kış şartlarında geçmeleri zor. Bizim gibi engellilerin, yaşlıların geçebileceği alt geçit benzeri bir düzenleme de yok. Trafik ışıklarının kaldırıldığı noktaya konulan bilgilendirme tabelası ile yayalar en az 200 metre uzaklıktaki Özdilek Kavşağına yönlendiriliyor, ‘yaya geçidini kullanın’ deniliyor. Ancak oraya kadar yürüsek bile, bahsedilen yaya geçidi yok orada. Yetkililerin trafiğin rahatlatılması adına yaptıkları bu yatırım yerinde bir yatırım ancak sonrasında yapılan düzenlemeler yayaları ne yazık zor duruma düşürdü. Yetkililerin en kısa zamanda sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.
İlçe merkezinde yürüyen merdivenli üst geçit yapılacak…
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yapılan yatırımın ardından trafik düzenlemelerinin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. Başkan Silpagar, Çiftlikköy ilçesinde engelli ve hastaların rahatlıkla kullanabilecekleri yürüyen bantları olan üst geçit yapılacağını ve karşıdan karşıya geçişlerin kolaylaşacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim