Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Serap Türkyılmaz, merkezdeki yeni çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Türkyılmaz, YÜSEM’in şehir dışına açıldığını da söyledi
Yalova Üniversitesi’nin bazı eğitimler konusunda yetkili bir üniversite olduğunu söyleyen Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada YÜSEM’deki çalışmaları anlattı.
Bursa’da da eğitimler vereceklerini söyleyen Türkyılmaz, “Artık Bursa’ya açılıyoruz. Bursa’da bir enstitü ile işbirliği yapacağız. Orada sektör çok daha geniş. Özel bir firma Yalova Üniversitesi ile işbirliği yapacak. Biz arabuluculuk eğitimi, yangın eğitici eğitimleri, denizcilik eğitiminde yetkili kuruluşuz. Onlar da bu yüzden bizlerle işbirliği yapmak istediler. Bu dönem Bursa’da birçok firmaya hizmet vereceğiz” dedi.
Yeni eğitimlerin bayramdan sonra başlayacağını dile getiren Türkyılmaz, “Yalova’da Eylül itibariyle bayramdan sonra tüm eğitimlerimiz devam ediyor. YDS Kursu, Tıbbi Sekreterlik, Eczacı Yardımcılığı, İnsan Kaynakları Kursu şu an ilana çıktığımız ve grupları olan kurslar. Yetenek sınavına yönelik eğitimleri geçen dönem açmıştık. O eğitimlerde başarılı olanlar oldu. Yeteneğe yönelik eğitimlerimiz de olacak. Çocuklara yönelik de çizim ve fotoğrafçılık kurslarımız olacak” diye konuştu.
Yalova Üniversitesi’nin Hayat Üniversitesi ve Çocuk Üniversitesi’ni devreye sokacağını da söyleyen Türkyılmaz, bu konuda içerik olarak her şeyin hazır olduğunu bildirdi. Türkyılmaz, “Hayat Üniversitesi ve Çocuk Üniversitesi içerik olarak hazır. Tek beklediğimiz yer müstakil olmasını istememiz. Çok güzel bir proje bu yüzden en iyi şekilde başlatmak istiyoruz. Müstakil bir yer temin edildiğinde ikisi de faaliyete geçecek. İki üniversitenin de Yalova’ya büyük faydaları olacak. Müstakil bir yer bulursak projeyi bir an evvel başlatacağız. Yoksa biz hazırız” dedi.
Editör: TE Bilişim