Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Birimi yetkilileri gıda işletmelerine atık yağ denetimlerinde bulundu. Belirli periyodlarda yapılan denetimler kapsamında eksiği bulunan işletmelere uyarılarda bulunarak eksiklerini tamamlamaları için uyarılarda bulunuluyor. 
Hem halk sağlığı hem de çevrenin ve doğanın korunması amacıyla Yalova Belediyesi’nce çalışmalar sürdürülüyor. İnsan ve çevre sağlığını ilgilendiren her konunun üzerinde hassasiyetle duran Yalova Belediyesi ekipleri gıda işletmelerine denetimlerde bulunarak atık yağların geri dönüşüme kazandırılması kuralına uymayan ve atıkları şehrin alt yapısına boşaltan firmalarla ilgili olarak cezai işlem uyguluyor.  
Kent merkezindeki tüm işletmelerde kontrollerin yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini belirten yetkililer; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış ve Belediyemizce yetkilendirilmiş olan firmalarca kentimizde işletmelerden çıkan atık yağlar toplanmakta. Bu konuda Yalova Belediyesi olarak hem işletmelere hem de yetkili firmaya yardımcı oluyoruz. Bu konuda suiistimal olmaması için denetimlerimizi sık sık gerçekleştiriyoruz. İşyeri sahiplerinin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Şuana kadar çok büyük sorun teşkil edecek bir durum yaşamadık. Ufak tefek eksikliklerle ilgili olarak işletmeleri uyarıyoruz. Halkımızın ve çevremizin sağlığı için çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek” dediler. 

Editör: TE Bilişim