Yalova Belediyesi Trafik Zabıtası ekipleri park edilmesi yasak olan yere park edilen Yalova Belediyesi aracına dahi göz açtırmayarak 219 TL ceza kesti.
Yalova Belediyesi Trafik Zabıtası, trafik akışının rahatlaması ve yayaların güvenli ve rahat hareket edebilmeleri adına kontrol ve denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Trafik zabıtası gerekli gördüğü yerlerde ceza işlemi yapıyor. Trafik zabıtası bu konuda tavizsiz şekilde çalışıyor. Bunun ilginç bir örneği geçtiğimiz hafta içinde Gazipaşa Caddesi’nde yaşandı. Trafik Zabıtası hatalı park uygulayan belediyenin 77 DR 593 plakalı aracına da 219 TL ceza kesti. Ceza, belediye encümeni tarafından da onaylandı. İlginç olay hatalı parkı yapan araç sürücüsünün sosyal medya paylaşımı ile ortaya çıktı. Belediyenin şirketi YABELTAŞ’ın aracının sürücüsü Mesut Kaygısız, trafik zabıtasına aracın belediyeye ait olduğunu söylemesine rağmen ceza işleminin uygulandığını yazdı.

"Kimseye toleransımız olamaz"
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova’nın şehir merkezinin sıkışıklığı ciddi bir sorun; bu durumdan hem araç hem yaya trafiği etkileniyor. Yetkilerimiz dahilinde trafiğin sıkışmasına neden olan hatalı park uygulamalarına müdahale ediyoruz.  Bu konuda trafik zabıtasına kesin talimatımız var. Ancak prensiplerin bu denli net uygulandığını görmek beni de mutlu ediyor. Bu konuda hata yapan kim olursa olsun toleransımız olamaz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim