Koçal, belediye binasındaki makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl hayata geçen sistem hakkında bilgi verdi. Yeni süreçte yapılacak çalışmalara değinen Koçal, "Her ay bir birim müdürlüğü boşaltacağız ve burada çalışanlar evlerinde ya da istedikleri başka yerde çalışacaklar. Buradaki bütün personeli yollayacağız. Geçen sene hatırlarsanız 10 personelle deneme çalışması başlamıştı. Bu sene sonuna kadar hiçbir birim kalmayacak. Şu anda teorik olarak sıkıntı yok. Herkesi de yollayabiliriz ama alışkanlıklar var. Yıllarca gelip bir binada çalışmaya alışmışlar. İşin sosyal boyutu var" diye konuştu. 

Yaptıkları işin çok doğru olduğunu ifade eden Koçal, şöyle devam etti: "Geçen bir yerde yazı çıktı. Bunu inceledik. ABD'de uzaktan çalışmanın getirdiği bir sıkıntıyı tespit etmişler. Uzaktan çalışma insanların asosyalleşmesini getirecek diye endişe etmişler. İş yerinde insanlar bir şekilde sosyalleşiyorlar. Bunu bir problem olarak algılamışlar. Belli alanlarda fikir birlikteliği, sinerji olaşabileceğini öngörerek yeni çalışma mekanları üretmişler. Biraz daha geniş bir ortam, donanım olan mekanlar yapmışlar. Sanki bir iş yeri değilmiş gibi dizayn etmişler. Hem sosyalleşmeyi sağlıyor ve hem fikir alışverişi gerçekleşiyor. Bu yerler ABD'de hızla çoğalmaya başladı. Uzaktan çalışmanın ötesinde olası problemlerin çözümü ve yeni fikirler üretme yolunda çalışmalar yapıyorlar. Bu bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." 

Projenin hızla ilerlediğini kaydeden Koçal, "Elimizde yeteri kadar veri var. Önemli olan bütün bunlardan iş zekası dediğimiz bütün raporları alabilmemiz. O raporlara göre analizler yaparak da işlerin nasıl iyileştireceği ile ilgili kararlar alınabilir. İşin özü şu; İşin hızlandırılması, doğru, kaliteli yapılması, tasarruf sağlanması ve vatandaş memnuniyeti. Bu hedeflere ulaşan bir sistem. Biz de bu hedef doğrultusunda sürekli sorguluyoruz. Bundan sonrası iş kolay" ifadelerini kullandı. 

Koçal, sistemin ilgi çektiğini ve bunu uygulayanların işinin rahat olacağını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim