Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz yaptığı açıklamada, “2004 yılına kadar ülkemizde zina bir suç sayılmakta idi. Fakat Avrupa Birliği uyum paketleri sebebiyle zina suç kapsamından çıkartıldı, fakat şuan gündemde olan kürtaj meselesiyle bağlantılı olarak zinanın da suç kapsamına alınması gerektiğini düşünüyoruz. Zina suç sayılmıyorken, kürtajın yasaklanması bizim için bu yasanın işlerliğinin yeterli düzeyde koruyamayacağı anlamına geliyor.” dedi.

Kürtaj konusunda da Saadet Partisi’nin düşüncelerini açıklayan Korkmaz, “Saadet Partisi olarak bu konudaki kararda Diyanet İşleri Başkanının vereceği fetvanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabi ki doktorlarda tıbbi açıdan gerekçelerini ortaya koyuyorlar. Bizde demiyoruz ki kürtaj tamamen kaldırılsın ama sadece çocuk ve anne hayatının tehlikede olduğu durumlarda kullanılacak bir yöntem olması gerektiği kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.

 

“Zina Yeniden Suç Olsun” konulu basın açıklamasının ve imza kampanyasının 15 Haziran Cuma günü Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde saat 14.00’de başlayacağını tüm Yalova halkını bu çalışmaya destek vermeye davet ettiğini dile getiren Korkmaz zina ve eş cinsellikle ilgili açıklamasında, “Zina, dinimize göre en ağır günahlardan ve İslam hukukuna göre en ağır suçlardandır. Yine toplumların yerleşik kuralları olan örf ve geleneklerinde de zina ağır suçlardan sayılmıştır. Ahlak mefhumunu tarumar eden ve nesillerin güvenliğini tehdit eden bu suç için derhal önlemler alınmalıdır.

…..

Yıllardır ülkemizde zinaya karşı cezalandırma müessesesinin olmayışı toplumsal kargaşayı beraberinde getirmektedir. Namus cinayetleri, kan davaları, fuhşiyata teşvik eden yayınların artması, yıkılan yuvalar, ortada kalan çocuklar vs. yaralar açılmaktadır. Mevcut iktidar zamanında kabul edilen ve yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda zinanın suç olarak yer almaması büyük bir eksikliktir. Yasa çıkmadan önce tartışılan ama Avrupa Birliği’nin baskıları neticesinde yasaya konulmayan bu hükümler gelinen süreçte toplumun yozlaşmasında başrol oynamıştır.

…..

Zinanın yaygınlaşmasına paralel olarak eşcinselliğin yaygınlaşması da insan fıtratına aykırı durumlardandır. Eşcinsellik toplumların yozlaşmasında önde gelen sebeplerdendir. Bununla beraber, Avrupa Birliği’nin KKTC’ye eşcinsel ilişkiyi suç sayan yasanın kaldırılması için yaptığı uyarı ve baskıların arka planını iyi irdelemek gerekmektedir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalardır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur.” İfadeleri yer almaktadır.

 

Editör: TE Bilişim