Yalova’nın denizle buluştuğu kıyı şeridi yıllardır Yalova’da yaşayanlardan kıskanıldı adeta. Yalova Belediyesi’nin kıyı şeridinde başlattığı çalışmalar birçok kişi tarafından vitrin süslemesi olarak değerlendirilse de halkın övgü ve takdirini kazanıyor. Meydan düzenlemesinin bitmemesine rağmen yürüyüş alanı olarak şimdiden tercihi bunun en güzel örneğidir.

Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın Araştırma Enstitüsü arazisi önünden başlattığı çalışma için bugün Koru beldesine kadar uzamasını dillendiriyoruz ki Yalova’nın denizle buluşması budur. Bir önceki dönemde Barbaros Binicioğlu’nun Tigem kampları ve sahilini Yalova’ya kazandırması Yalova halkına yıllardır Bad Godesberg parkı önündeki kumsalı ve Akasyapark plajının unutulan güzelliklerini de yeniden yaşatmaya başladı.

Yalova Üniversitesi’nin ısrarla merkez kampüsünü Tigem arazisi içine kurmak isteği bir kesimden haklı gerekçelerle eleştirilse de yargı kararı kesin karar olarak kabul edilmiştir. Yalova Belediyesi’nin bu dönemde başlattığı imar uygulamasında sahil kesiminin Kıyı Koruma Kanunu çerçevesinde halka açık alan olarak bırakılması, Yalovalı süs bitki üreticilerinin tarım arazileri üzerindeki talebi, TEMA’nın Gazipaşa ve Fatih caddesi arasında kalan yaklaşık 40 dönümlük arazisi yeni arberatum alanı olarak istemesi, Tigem arazilerinin kiralanması ihalesi öncesi ortaya çıkan olumlu gelişmelerdir. Gelişmelerin bu noktaya ulaşmasında bir fiske destek vermeyenlerin şimdi ortaya çıkıp pişmiş aşa su katma derdine düşmelerine bürokratlarımız pabuç bırakmamalıdır.

Hizmeti yapanların takdirini Yalova halkı yapacaktır.

Yalova’nın Batı sahilinde güzellikler ortaya çıkmaya başlamıştır. Önemli olan ise bu güzelliklere sahip çıkmaktır. İnsan kılığına bürünmüş hayvanların eğitimi zabıta tedbirlerle önlenemez. Belediyenin parklara astığı tabelalar da köpek dışkıları için uyarı vardır ama kendi dışkısının üzerine oturacak kadar insanlığını kaybedenlere ne tabela, ne de kırbaç fayda etmeyecektir.

Yalova belediyesi Gazipaşa’nın girişi ile  meydan bağlantısıyla Bad Godesberg parkını yeniden yapıyor. Derenin üzerinden köprü ile yürüyüş yolu bağlantısı burayı daha da cazip hale getirecek. Ancak biraz gözden uzak kalan deniz kıyısındaki yürüyüş yolundaki duvarlara dışkısını yapan abuk sabuk yazı yazmayı marifet sayanları toplum nasıl eğitecek onu çözmek gerekecektir.


Evinin duvarına o yazıları yazanları önce ailesi tokatlar ama evinde kedi uysallığı dışarıda pitbull dehşeti yaşatanlarla işimiz gerçekten çok zor.