İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarındaki içerik, önemli konular yine güme gitti. Başkanlık kavgası iyice çığırından çıktı. Her şeyi yoluna koymuştuk sanki de, bir tek o koltuk kaldı. Sınır komşusu olduğumuz ilçelerde bile yaşanan gelişmelere özenerek bakacağımız günlerde yakında gelecek.

Yanlışını, doğrusunu konuşmanın anlamsızlığını herkes düşünmeli. Gideceğimiz noktanın neresi olacağını kestirecek bilgi ve akıldayız.

Kavganın, hiçbir şey kazandırmadığını görmüş ve yaşamış bir jenerasyonuz. İnatlaşmanın bedelini ise çok ağır bir şekilde ödedik. Tüm bunları bildikten sonra, bile bile yeniden yaşamanın anlamı ne olur ki?

Yalova’nın yerel parlamentosu sayılacak olan Yalova İl Genel Meclisi’ni parçalamak, hele hele böyle tartışmalı bir halde bu olayı yaşamak beraberinde bir çok hukuki sorunu da getirecektir.

Sadece bir partiye mensup İl Genel Meclisi istenseydi, Yalova halkı seçimlerdeki tercihini o yönde kullanırdı. Halkın tercihlerini unutarak, gözlerimizi kapatarak, hep aynı yöne bakarak, körü körüne bir didişme bizlere ve Yalova’ya çok kayıplar verdirecektir.

Kamu menfaati için önem taşıyan günlerdeyiz. Yalova ilinin 1/25.000’lik çevre düzeni planında değişiklikler konuşulacak. İlimiz sınırları içinden önemli projeler geçecek ama biz zararını ve yararını konuşamıyoruz bile.

Ayrışma değil, birleşme günlerindeyiz. Yalova’nın yerel yöneticileri arasındaki iletişimsizlik ve parçalı görüntü Yalova menfaatine değildir. Bu görüntü Yalova’nın değerlerinin parça parça dağılmasına neden olmaktadır ve olacaktır.

Akıl öne çıkmalıdır.

Ortak akıl oluşturulmalıdır.

Yalova’nın buna ihtiyacı vardır. Hiç kimsenin birbirini sevmesine gerek yoktur. Saygı ve Yalova halkının toplumsal menfaatlerini öne alarak aynı masanın etrafında buluşmak zorundayız.

Her kişi ve kurum gelinen noktada frene basmalıdır. Ortak uzlaşı ararken geçmişte yapılanları değil, gelecekteki kayıplar düşünülmelidir.

Yöneticiler, seçilenler, atananlar gazete sayfalarında kavgadan uzaklaşmalıdır. Kimse, kimsenin üzerine çıkmaya çalışmamalıdır.

Avuç içi kadar Yalova’da iki kurum arasındaki Mesafe 100 metre bile yok iken bir çay içimi ziyaret yerine, resmi dil öne çıkıyorsa işimiz zor olacaktır.

Yasalar çerçevesinde biraz samimiyet bu işi çözecektir.

Ve yapılmalıdır.