Yaşamını  belli bir plana bağlı olarak yürüten insanların planlarını zorunlu olarak değiştiren sağlık durumları olmaktadır. Belli bir çalışma temposunda düzenli olarak yürüttüğümüzüm faaliyetler gün geliyor hastalık sebebiyle aksıyor. Bu kış  grip yüzünden sorun yaşayan pek çok insan işinden ve sosyal yaşamından uzak kaldı. Bu gribin adı koyulmadı  ama farklı bir griple karşı karşıya kaldığımızı zannediyorum. Şu ana kadar karşı karşıya kaldığımız griplerin tamamının özelliklerini bir arada yaşıyoruz. Yakaladığı kişiyi kolay kolay bırakmıyor, tam bitti derken yeniden atağa geçiyor.

Ben de son on gündür bu rahatsızlıktan muzdarip haldeyim. Yoğun çalışma temposu içinde yatıp dinlenme fırsatı da bulamadığımdan grip beni bayağı hırpaladı . Mecburiyetten bazı faaliyetlerim zorunlu olarak askıya alındı. Günlük yazdığım yazılarıma şiddetli baş ağrısı sebebiyle iki haftadır ara verdim, yazacağım konulara odaklanma konusunda  sıkıntılar yaşıyordum.  Yazıların belli bir sıralama düzeni olduğu için kısa bir ara vererek bu durumu atlatmaya çalıştım. Umarım bu günden sonra yazılarıma devam edebileceğim.

Yakınen tanıdığımız insanlar arasında da çalışmalarına sağlık sebebiyle ara veren o kadar çok kişi varki hatırladıkça insan karamsar oluyor. Mesela Deniz Baykal beyin durumu ileri yaşına rağmen sağlıklı bir kişi olarak siyasi faaliyetlerini aksatmadan sürdürmekteydi , şükür sağlık durumunun iyiye gittiği yönünde haberler var. İlimizde de aynı sorunu yaşayan çiçeği burnunda  bir partinin İl başkanı arkadaşımız benzer sağlık sorunu ile günlük faaliyetlerine ara vermek durumunda kaldı.  Dileğim rahatsızlığını en kısa sürede atlatır ve günlük yaşamına kaldığı yerden devam eder. Sağlık sorunları sebebiyle sıkıntı yaşayan bütün insanlara şifa diliyorum. Zira sağlık olmayınca hiçbir şey olmuyor.

Geçtiğimiz hafta yaşlılar haftasıydı , Çınarcık ve Yalova Huzurevlerine yönelik etkinliklerimiz  oldu , bu etkinliklerde en çok dikkat ettiğim konu yaşlılarımız sağlıkları idi. Yalova ili bünyesinde faaliyet sürdüren huzurevleri  yaşlılarımızın sığındıkları emin birer liman gibi. Bakım ve sosyal yaşam huzurevlerimizde arzu edilen düzeyde sürüyor. Çalışanların özverili ve fedakar davranışları, yaşlılarımıza huzur ve sağlık olarak yansıyor.

Sosyal devlet anlayışının vuku bulduğu bu tür kurumlarımız halkımızın değişik kesimlerininide katkıları ile gelişip artmalıdır. Paşakent Huzurevi yakında faaliyetine başlıyacak, buraya yerleşemek için sıra bekleyen yaşlılarımız gün saymaktadır. Hepimiz Allah ömür verirse yaşlılık dönemlerini yaşayacağız bu zor dönemlerin rahat bir şekilde tamamlanması için gerekli  olan Huzurevlerine   emek veren bütün arkadaşlara selam ve sevgiler…