Bebeğinizi yıkamak, onun suyun içindeki mutluluğunu görmek yaşayacağınız en keyifli anlardan biri. Bu keyifli anları güvenli bir şekilde geçirmek için birkaç noktaya dikkat etmelisiniz.

Bebeğinizi yıkamak, onun suyun içindeki mutluluğunu görmek yaşayacağınız en keyifli anlardan biri. Bu keyifli anları güvenli bir şekilde geçirmek için birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Banyoda uymanız gereken güvenlik kurallarını bu yazımızda bulacaksınız.

Bebeğiniz banyodayken kapıları mutlaka kapalı tutmalısınız. Ayrıca Aresbet bebeğiniz emeklemeye ve hatta yürümeye başladığında klozetin kapağını da kapalı tutmalısınız. Bu tür basit önlemlerle bebeğinizin düşmesini ve yaralanmasını önleyebilirsiniz.

Duşa kabin, dolap kapakları ve çekmecelerin de kapalı hatta mümkünse kilitli tutulması gerekiyor. Mutfakta da kullanabileceğiniz dolap kilitlerini banyonuzda da kullanarak bebeğinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Özellikle ecza dolaplarının kilitlenmesi gerekiyor. Eğer kilitlenmesi mümkün değilse içinde ilaç bulundurulmamalıdır. Ayrıca musluklara da bebeğiniz banyoda olduğu sürece tıpa takabilirsiniz.

Banyo içerisinde kullanılan tüm elektrikli aletlerin banyo dışarısında tutulması gerekiyor. Emekleme döneminde olan bir bebeğin ulaşamayacağı bir noktada muhafaza ederek istenmeyen kazalara engel olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim