Uğur Mumcu İş Merkezi önünde toplanan Eğitim Sen’liler kadına karşı şiddeti kınayan pankartlar açarak, “Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Kadın Dayanışması” dedi.

Eğitim-Sen Yalova şubesi adına basın açıklamasında bulunan sendika üyesi Özlem Türk, “Bizler bugün 8 Mart mücadelesinin haklılığından aldığımız cesaret ve güç ile kapitalizmin ve onun erkek egemen zihniyetinin yarattığı ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığı kırmak, umut ve güven dolu onurlu bir geleneği kurmak, kaybettiklerimizi kazanımlara dönüştürmenin  güçlü adımlarını örgütlemek için bir araya geliyoruz.

Bizler, kadın ve erkeği eşit görmediğini açıklayan kadının kimliğini reddeden eril iktidarını her gün yeniden üretmek için kurguladığı aile içine hapseden, “fedakar anne, iffetli eş ve sigortasız işçi’ haline getiren kürtaj yasağı, çocuk doğurma baskısı altında bırakan ırkçı, gerici, piyasacı politikalarla eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel haklarına ulaşmasını engelleyen AKP politikalarına karşı sözümüzü söylemek için bir araya geliyoruz. Örgütlenmek ve sesimizi yükseltmek için haklı nedenlerimiz var. Çalışma yaşamında zaten eşit olmayan konumumuz, giderek daha marjinalleştiriliyor.

Kadınlardan en az üç çocuk isteyen siyasi iktidar, onları sosyal haklardan, iş güvencesinden ve bakım kolaylıklarından da mahrum bırakacak düzenlemeler yapıyor. Böylece kadınların hem daha kolay sömürülmesine, güvencesizleştirilmesine hem de eve kapanmasına giden yollar döşeniyor. Her gün en az üç kadın öldürülüyor ve yasalar kadını değil aileyi korumayı öncelikli görev olarak görüyor. Savaşa karşı yaşamı ve sorunların demokratik barışçıl yollardan çözülmesini savunanlar yasadışı ilan ediliyor” dedi.

Eğitim Sen’li kadınlar olarak tüm bunlara karşı kararlılığı göstermek ve taleplerini daha güçlü haykırmak için savaşa ve şiddete, güvencesizliğe karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirten Özlem Türk, “Başta Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Sakine Esen Yılmaz olmak üzere tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılana, tüm çalışanlar iş güvencesine, eşit ve adil ücrete ve sosyal güvenlik hakkına kavuşana, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı önündeki engeller kaldırılana, en temel haklarımızın, sağlık ve eğitimin ticarileşmesine son verilene, kadını eğitimden yaşamdan koparan, çocuk gelinleri meşrulaştıran, çağdışı gerici yaklaşımın son örneği 4 4 4 eğitim düzeni kaldırılana, sözleşmeli kısmi zamanlı geçici öğreticilik ve ücretli öğretmenlik gibi uygulamalar son bulana, kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi görünen esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalıştırılmaya son verilene, cinsiyete dayalı rol ayrımı ortadan kaldırılana, bakım yükümlülüklerinin dengeli bir biçimde paylaşılması için gereken her türlü düzenleme hayata geçirilene, kapatılmış kreşler tekrar açılana, işyerinde cinsel tacize karşı koruyucu tedbirler alınana, eşitlik, özgürlük ve barış talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar son bulana kadar devam edecektir” dedi.
Editör: TE Bilişim