Etkinliğe AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Turgut İşteben, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Çiftlikköy Kadın Kolları Başkanı Deniz Kaçan’ın, yanı sıra Çiftlikköylüler de iştirak etti. Yoğun bir katılımın yaşandığı etkinlikte konuşan Av. Duygu Güran Gürel, katılımcılara hukukta kadının haklarını anlattı. Gürel, kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları için etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

"Şiddete maruz kalanlar hukuka başvursun"

Seminerde, Medeni kanunda kadının haklarını aktaran Av. Duygu Güran Gürel, tüm kadınların medeni kanunlardaki haklarının bilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle kadınların evliliklerde kadın ve erkekler arasındaki yükümlülüklerine değinen Gürel, evli bir kadının ve boşanmak isteyen kadınlarının Medeni kanunlardaki haklarının neler olduğu konusunda aktarımda bulundu. Av. Duygu Güran Gürel, “Ben burada kadınların kanunlardaki haklarına değinmek istiyorum, kadın yaşamın her alanında şiddete maruz kalıyor. Şiddete maruz kalan kadınların mutlaka hukuki yollara başvurması gerekiyor. Şiddete maruz kalan kadınlarımız polis, jandarma, ambulans ve Alo 183 gibi hatlardan şikayetlerini dile getirebilirler. Kadınlarımızın toplum içerisinde istediğimiz yere sahip olacağı günlerde yaşamak dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Etkinliğe iştirak eden Milletvekili Temel Coşkun ise, kadının erkeğe, erkeğinde kadına üstünlüğünün söz konusu olmadığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı; “Kadına ve erkeğe baktığımız zaman yapabileceği işler, yapamayacakları işler İslamiyet'te belirtilmiştir. İslamiyet'in kadına bakışı eşit mesafededir. Kadınlara yönelik ülkemizde AK Parti döneminde birçok yenilikler yapıldı. Bizler kadınlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kadınlarımızı incitmemiz gerekiyor. Onlar başımızın tacıdır. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Turgut İşteben, semineri gerçekleştiren  Av. Duygu Güran Gürel’e çini işlemeli tabak hediye etti.

 Daha sonra kadınlara yönelik ‘şiddete maruz kalıyor musunuz?’ testi yapılarak seminer soru cevap şeklinde sona erdi.

Editör: TE Bilişim