Eğitim Bir-Sen’li kadınlar Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde yapılan kahvaltıda buluştular. Kahvaltıya; Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Tülin Ayrım, Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla ,Teşkilat Başkan Yardımcısı Uğur Hakan Tan ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Sendikal çalışmaların ele alındığı kahvaltıda, üye sayısının artırılması için çalışmalar yürütülmesine, üyeler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için çeşitli etkinlikler düzenlenmesine karar verildi.

‘10 milyon imza kampanyası topladık’

Kahvaltıda söz alan Kadınlar Komisyonu Başkanı Tülin Ayrım konuşmasında, “Burada oluş amacımız Eğitim-Bir-Sen’in kadın üyeleri olarak var olduğumuzu, birlikte ve bir olduğumuzu, her zaman da var olacağımızı gösterebilmek. Sendikalı olmak, bir olmak, güçlü olmak demektir. Öyleyse sendikalıyız, güçlüyüz. Aynı zamanda çalışan kadınlarız ve yükümlülüklerimiz çok fazla. 28 Şubat sürecinde görevinden atılan ve istifa eden arkadaşlarımızın görevlerine dönmeleri örgütlü çalışmanın bir ürünüdür. Türkiye bundan sonra başörtülü genel müdür, müsteşar, milletvekili ve bakanlara hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı olarak bizler de bundan sonra diğer hemcinslerimizle beraber bakanlığın değişik birim ve kademelerinde eşit koşullarda var olacağız. Kamusal alanda kadınlar artık kılık kıyafetiyle değil, üretecekleri işlerle değerlendirilecektir. Bütün olumsuzlukları birlikte aşmanın yollarını aramalıyız. Yıllardır kadınların uğradığı zulmün bitmesi için mücadele veren Eğitim Bir-Sen çatısı altında bir araya gelerek, bu ailenin daha da güçlenmesini sağlamalıyız” dedi.

Eğitim-Bir Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla da kahvaltıda yaptığı konuşmada, böyle organizasyonların birlik ve beraberliği arttırdığını, kardeşlik duygularını geliştirdiğini dile getirdi. Genelde ve yerelde sendikanın yaptığı faaliyetlerden bahseden Yayla, özellikle yetkili sendika olduktan sonra memurların özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında sendikanın çok katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim