Bağlarbaşı ve Gaziosmanpaşa mahallelerinde düzenlenen sergileri Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım, Milli Eğitim Müdür Vekili Baki Yükseler, Milli Eğitim Şube Müdürü M. Derya Arıcı ve kursiyerler açtılar.

İğne oyası, mefruşat, dikiş kurslarının açıldığı Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Evi’nde düzenlenen sergide 75 kursiyerin; mefruşat, el sanatları, iğne oyası, makine nakışı, dikiş kurslarının eserlerinin yer aldığı Gaziosmanpaşa Mahallesi Karanfil Evi’nde 80 kursiyerin eseri sergilendi.

Düzenlenen törenlerde bayanlara teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Siz olmasanız bizi kimse teşvik edemez. İşte bu yüzden her gittiğim açılışta bayanlara teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara katılmakta sadece el emeği eserler yapmıyorsunuz aynı zamanda sosyalleşiyorsunuz. Kentimizin kültürel yaşamına katkıda bulunuyorsunuz. Yeni insanlarla tanışıyorsunuz. Bu sene Karanfil Ev şenliğini uzun tutarak, üretmiş olduğunuz eserlerin satışını yaparak ev ekonominize katkıda bulunmanız için ortam hazırlayacağız. İnşallah sonbahara doğru Yalova merkezinde bir dükkan tutarak bu faaliyeti uzun süreli yapmanızı sağlayacağız”

Gaziosmanpaşa Mahallesi Karanfil Evi’nde düzenlenen sergide Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal bir sürprize de imza attı. Eğitmen Nuran Çatlı önderliğinde hazırlanan kampanya sonucunda Gülden Akyel’e başarılı çalışmalarından dolayı layık görülen dikiş makinasını Başkan Koçal hediye etti. Öğrencilerin alkışları eşliğinde gerçekleşen sürpriz sırasında Gülden Akyel, duygu dolu anlar yaşadı. 

Editör: TE Bilişim