Yalova merkezde açılan kurslarla start alan Çiçek Sabun Eğitimleri, ilçelerde de devam ettirilirken, bu kez de Çiftlikköy’e bağlı Taşköprü Beldesi’nde açılan kursla Taşköprülü kadınlar çiçek sabun yapımını öğreniyor. İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun Taşköprü Belediyesi’nden gelen talep doğrultusunda Belediye işbirliği ile haftada iki gün olmak üzere hayata geçirdiği kursta eğitimler iki ay boyunca sürdürülecek.

İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak, Taşköprü’de açılan kursu ziyaret edeceklerini belirten İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, “Kendilerine eğitim sonunda, bu işin ekonomik boyutundan fayda sağlamak ve gelir elde etmeye yönelik daha önceki çalışmalardan örnekler vererek, yol göstericiliğinde bulunacağız” diye konuştu. Uzuneser, Yalova merkezde ise Yalova Belediyesi ile prensipte anlaştıkları proje ile Karanfil Evleri’nde kurs açılmasını öngördüklerini söyledi. Uzuneser, önümüzdeki günlerde bu çalışma ile ilgili protokolü de imzalama hazırlığında olduklarını kaydetti.

Yalova’nın markası olmaya aday Çiçek Sabun yapımı, ilk olarak İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen ilk etap kursta eğitim alan kadınların eğitimi ile başlamıştı. Ardından Karanfil Evleri ve merkezdeki kurslarla devam eden eğitimlere Çiftlikköy Belediyesi’nin desteği ile ilçede açılan kursla devam edilmişti.  Termal ve Armutlu ilçelerinde ise Valilik desteği ile düzenlenen kurslarla birçok kadın çiçek sabun yapımını öğrenerek kendi parasını kazanma yolunda ilk adımı atmıştı.

Editör: TE Bilişim