‘Kadının en güzel giysisi saçtır’ diyen Eser-Zafer Kuaför’den Eser Şahin, yaz aylarıyla birlikte deniz ve güneşin saçlarda yıpranmalar oluşturduğuna dikkat çekerek, keratinli şampuanların yanı sıra argan yağı içeren saç bakım ürünlerinin de etkili olduğunu ifade etti.

Kadınlara saçlarını sık yıkamamaları ve saç kremlerini saç diplerine değil, saç uçlarına uygulama tavsiyesinde bulunan Eser Şahin, "Saçın sık yıkanması saç derisinin doğal yapısını bozacağından daha çok yağlanmaya yol açar. Öncelikle kremli şampuan kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Durulanan saç kremlerinin de saç diplerine uygulanmaması gerekiyor. Sadece saç uçlarına uygulanması yeterli olacaktır. Mevsim değişikliğiyle birlikte kadınların da saçlarında en çok dökülmeler bu mevsimde yaşanıyor. Saç dökülmelerine ve yıpranan saçların canlanması için keratin bakım ve argan yağını tavsiye ediyoruz” dedi.

Natürel tonlara dönüş var, sarı saç artık revaçta değil…

2013 yılı yaz saç modasıyla ilgili ipuçları hakkında bilgilendirmede bulunan Kuaför Eser Şahin, “Bu yıl orta uzunlukta, düz saç kesimleri revaçta, saç uçlarında önceki yıllarda olduğu gibi katlı kesimler yok. Kısa saçlarda ise asimetrik kesimler gözde. Saç renginde ise sarı saç eskisi gibi rağbet görmüyor artık. Natürel tonlara dönüş var. Bakır tonlar, kahve tonları daha çok ağırlıklı. Ayrıca krepe balyajlar, ışıltılı tonlamalar ve bir zamanlar çok tutulan perma da tekrar rağbet görmeye başladı” diyerek moda tutkunlarına saç modası hakkında ipuçları verdi.

Editör: TE Bilişim